U bent hier:

Filmclub 62: FÉLICITÉ

Film Drama

(Twee vertoningen: om 17u45 en 20u15)
Zilveren Beer Berlijn 2017, oeuvreprijs Mooov
Félicité, een fiere en onafhankelijke vrouw, is zangeres in een nachtbar in Kinshasa. Op het podium lijkt ze de wereld en haar dagelijkse beslommeringen achter zich te laten. Haar publiek komt snel in de ban van het ritme van haar muziek en haar krachtige, melancholische melodieën.
Een moto-ongeluk waarbij haar 14-jarige zoon Samo betrokken is, stelt haar zwaar op de proef. Wanhopig probeert ze aan het geld te geraken voor zijn operatie. Hierbij doorkruist ze zowel de verpauperde straten als de rijkere wijken van Kinshasa. Ze vraagt steun bij familieleden, vrienden, kennissen, zelfs bij wildvreemden. Félicité, eens een trotse vrouw, is nog slechts een schaduw van zichzelf. Gelukkig is daar Tabu, een klusjesman, die hopeloos verliefd is op haar en zich haar lot aantrekt.
De hoofdrol in deze sociaal-realistische film wordt vertolkt door zangeres Véronique Tshanda Beya Mputu, die met veel charisma, fantastische zang en haar expressieve gezicht op een fenomenale wijze de diverse gemoedstoestanden van haar personage uitbeeldt.
De Frans-Senegalese Alain Gomis was onder de indruk van de veerkracht van de Congolezen die, na alles wat ze hebben meegemaakt de voorbije decennia, toch overeind blijven. Hij regisseerde met verve een prangend complex muzikaal drama over een alleenstaande moeder die de medische zorgen van haar zoon niet kan betalen.
Veelgelaagd vrouwenportret, rijkelijk overgoten met Congolese soul
Info
Regie Alain Gomis
Scenario Alain Gomis, Delphine Zingg en Olivier Loustau
Fotografie Céline Bozon
Cast Véro Tshanda Beya Mputu, Gaetan Claudia, Papi Mpaka
Duur 123 min
2017 Frankrijk, Senegal, Duitsland, België, Libanon
Gesproken taal Frans
Ondertiteling Nederlands Frans

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Kinepolis Oostende
Koningin Astridlaan 12
8400 Oostende

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: donderdag 28 september 2017
Leeftijd 16+
Prijs
Basistarief: 6,00 €; Lidkaart (Eenmalig per speeljaar): 2,00 €
€ 6,0
Organisatie Filmclub 62
Contact filmclub62@telenet.be
Links
Trefwoorden FÉLICITÉ