U bent hier:

Filmclub 62: EIGHTH GRADE

Film Komedie

Kayla Day zit in de tweede klas van de middelbare school. Ze heeft altijd haar telefoon bij de hand, in de hoop om online mensen te vinden die haar dagelijkse leven kunnen compenseren. Ze maakt YouTube-video's gericht op andere adolescenten die soortgelijke problemen hebben: gevoelens van isolement, angst en onzichtbaarheid. Maar nadat ze zo gemakkelijk deze wijsheid en vertrouwen had verzameld toen ze haar (nauwelijks bestaande) publiek toesprak, vindt Kayla het verlammend moeilijk om ze in echte situaties toe te passen.
Diverse Awards voor Beste Filmdebuut, Beste Scenario en Beste Nieuwkomer

Bo Burnham, bekend als YouTuber en komiek, maakte met dit coming-of-ageverhaal een droomdebuut als regisseur-scenarist.
Kayla (prachtig debuut van Elsie Fisher), een wat onzekere puber, zit zoals de meeste van haar leeftijdgenoten op de middenschool constant zomaar wat te swipen op haar smartphone of te scrollen op haar laptop. Haar drukke sociale media-activiteit bewijst geenszins een rijk sociaal leven.
Haar enige uitlaatklep is een YouTube-vlog waarin ze haar volgers allerlei levenslessen bijbrengt. Ze wil aan de buitenwereld tonen dat ze bestaat en hoopt aandacht te krijgen. Online oogt ze zelfzeker en communicatief, maar IRL is ze onzeker, zwijgzaam en wordt ze genegeerd. Een meisje van 13 vertrouwde vroeger haar troebele gedachten en diepste zieleroerselen toe aan een dagboek, maar in het digi-tijdperk is zo’n anonieme bezigheid verspilde tijd en energie: ze wil gezien, gehoord of gelezen worden.
‘Eighth Grade’ vervlecht hedendaagse thematiek met een aangenaam verhaal zonder moraliserend vingertje over het wel een wee van sociale media, zonder veroordeling of verheerlijking. Sociale media spelen in op de onzekerheid van mensen en misschien zijn ze daardoor niet bepaald een aanwinst voor 13-jarige meisjes met een verwaarloosbare sociale status. Haar vader Mark (Joh Hamilton) worstelt zelf met zijn emoties en het vaderschap en hij laat zijn dochter begaan, niet uit onverschilligheid, maar uit liefde voor zijn dochter.
Wanneer ze op de high school begeleid wordt door Olivia -“Eighth grade is the worst”- heeft ze niet door dat haar heldin in feite een oudere versie van zichzelf is. Het duurt nog even voor ze beseft dat ze niet hoeft te veranderen om anderen te imponeren, maar vooral zichzelf moet blijven.
Warm, authentiek pareltje over ongemakkelijk opgroeien.

Info
Regie Bo Burnham
Scenario Bo Burnham
Fotografie Andrew Wehde
Muziek Anna Meredith
Cast Elsie Fisher, Josh Hamilton, Emily Robinson
Duur 93min.
Taal Engels / Nederlands en Frans ondertiteld
2018 Verenigde Staten

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Kinepolis
Koningin Astridlaan 12
8400 Oostende

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: donderdag 13 juni 2019
Prijs
Basistarief: 6,00 €; Lidkaart (eenmalig per speeljaar): 2,00 €
€ 6,0
Organisatie Filmclub 62
Contact filmclub62@telenet.be
Links
Trefwoorden Eighth, Grade