U bent hier:

Filmclub 62: DOGMAN

Film Drama

Gebaseerd op ware gebeurtenissen. Het verhaal speelt zich af in de jaren 80 in de buitenwijken van Rome die geteisterd worden door de criminaliteit. Een hondenverzorger begaat onder invloed van cocaïne een vreselijke misdaad. Hij houdt een kleine crimineel gevangen in een hondenkooi en martelt hem. Deze zaak wordt beschouwd als een van de meest gruwelijke moordzaken uit Italië sinds de Tweede Wereldoorlog.
Beste Acteur Cannes 2018

De jaren ’80. De voorsteden van Rome worden geteisterd door criminaliteit. Marcello is de uitbater van een hondentrimsalon. Hij is minzaam, discreet en wordt door iedereen gewaardeerd. Hij dealt wel eens een kleine hoeveelheid drugs om de duiklessen van zijn dochter te kunnen betalen. Zijn rustig leventje wordt verstoord wanneer Simoncino, een voormalige bokser verslaafd aan cocaïne, uit de gevangenis ontslagen wordt en de buurt opnieuw terroriseert. Hij komt regelmatig bij de naïeve Marcello over de vloer, is gewetenloos en impulsief. Marcello wordt door de brutale crimineel vernederd en zelfs in elkaar geslagen. Hij laat zich willoos meeslepen in een spiraal van geweld, zint op wraak en gaat daarin uiteindelijk extreem ver.
Het gegeven is ruwweg gebaseerd op een waargebeurde gruwelijke misdaadzaak die heel Italië beroerde. Regisseur Matteo Garrone ('Gomorra') schotelt de kijker een meeslepende karakterstudie voor die inzicht biedt in de vicieuze cirkel van vernedering en weerwraak. De aankleding is indrukwekkend en oogt als een moderne western, een mix van 'Faust' en 'Shane'. Marcello Fonte schittert als de Buster Keaton-achtige antiheld.
Veel meer dan een wraakfilm is 'Dogman' het portret van een maatschappij waarin geweld ingebed zit.
Een bikkelharde misdaadfilm met een sprookjesachtige charme.

Info

Regie Matteo Garrone
Scenario Ugo Chiti, Massimo Gaudioso en Matteo Garrone
Fotografie Nicolai Brüel
Muziek Michele Braga
Cast Marcello Fonte, Edoardo Pesce, Nunzia Schiano
Taal Italiaans/ Nederlands en Frans ondertiteld
Duur 102 min
2018 Italië, Frankrijk

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Kinepolis
Koningin Astridlaan 12
8400 Oostende

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: donderdag 27 september 2018
Leeftijd 16+
Prijs
Basistarief: 6,00 €; Lidkaart (eenmalig per speeljaar): 2,00 €
€ 6,0
Organisatie Filmclub 62
Contact filmclub62@telenet.be
Links
Trefwoorden Dogman