U bent hier:

Filmclub 62: DIRTY GOD

Film Drama

Een jonge vrouw worstelt met de acceptatie van haar onlangs verminkt geraakte gezicht nadat ze het slachtoffer is geworden van een zuuraanval. Ze is niet in staat contact te maken met haar dochter. Ze vindt afleiding in anonieme online seks, totdat een ontmoeting uit de hand loopt en ze op gewelddadige maar trefzekere wijze wraak neemt.
Nominatie Beste Film op Filmfestival van Rotterdam, Sundance en Sidney 2019

Jade, een jonge moeder uit de arbeidersklasse, is gescheiden van haar man. Ze woont met haar tweejarig dochtertje bij haar moeder ergens in een buitenwijk van Londen. Jades moeder komt aan de kost door vanuit haar grauwe flatje gestolen merkspullen te verkopen. Uit wraak voor de scheiding heeft Jades ex haar voor het leven vreselijk verminkt. Hij gooide een bijtend zuur in haar gezicht. Daardoor moest ze pijnlijke operaties ondergaan en is ze nu ook getormenteerd door de verschrikkelijke littekens. Wanneer ze uit het ziekenhuis wordt ontslagen en haar dochtertje weerziet, begint het kind erg te huilen. Het contact met het meisje wordt aartsmoeilijk. Jade vraagt zich af hoe ze terug een normaal leven zal kunnen leiden. Stilaan ontdekt ze dat een deel van haar psychische pijn te maken heeft met haar eigen beleving. Vroeger genoot ze met haar vriendinnen wekelijks van het bruisende nachtleven maar dat wordt nu door haar uiterlijk onmogelijk gemaakt. Uiteindelijk vindt ze verstrooiing in anonieme online seks tot een afspraak uit de hand loopt en ze op een gewelddadige maar scherpe manier wraak neemt.
‘Dirty God’ speelt zich af in een kleurloze buitenwijk van Londen.Toch wordt dit rauwe drama niet loodzwaar. Regisseur Polak (‘Zurich’ , ‘Hemel’) is een specialiste van gelaagde vrouwenportretten met prima camerawerk. In haar Engelstalige debuut ‘Dirty God’ vertelt ze een verhaal over moederschap, moed en zelfaanvaarding in het Londen van vandaag en onderzoekt ze hoe het is om als jonge vrouw je schoonheid te verliezen. Veel scènes in de film zijn erg naturel. Vicky Knight, zelf brandwondenslachtoffer, is heel overtuigend in haar rol als Jade.

Indrukwekkend gevecht van een sterke vrouw tussen uiterlijke schoonheid en innerlijke waardigheid.

Info
Regie Sacha Polak
Scenario Susie Farrell, Sacha Polak
Fotografie Ruben Impens
Muziek Rutger Reinders
Cast Vicky Knight, Eliza Brady-Girard, Rebecca Stone
Duur 104 min
Taal Engels / Nederlands en Frans ondertiteld
2019 Nederland / VK / België / Ierland

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Kinepolis
Koningin Astridlaan 12
8400 Oostende

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: donderdag 3 oktober 2019
Leeftijd 16+
Prijs
Basistarief: 6,00 €; Lidkaart (eenmalig per speeljaar): 2,00 €
€ 6,0
Organisatie Filmclub 62
Contact filmclub62@telenet.be
Links
Trefwoorden Dirty, God