U bent hier:

Filmclub 62: CAPHARNAÜM

Film Drama

Zain is een jongetje van 12 jaar. Hij is niet gelukkig met de manier waarop zijn ouders hem opvoeden. Hij mist genegenheid en liefde. Hij ervaart slechts een wereld van pijn en lijden. Hij besluit zijn ouders voor het gerecht te dagen.
Prijs van de Jury Cannes 2018

Na ‘Caramel’ (2007) en ‘Et maintenant on va où?’(2011) is de Libanese regisseur Nadine Labaki helemaal terug. Met deze nieuwe prent nestelt ze zich helemaal aan de top van hedendaagse filmmakers en kreeg ze een staande ovatie in Cannes.
Ze koos voor een documentaire stijl en niet-professionele acteurs waardoor de film een gevoel van authenticiteit krijgt. Zo werkt hoofdrolspelertje Zain Al Rafeea sedert zijn tiende als straatventertje en Cedra Izam, zijn zusje in de film, is een Syrische vluchtelinge die opgemerkt werd toen ze ronddolend in de straten van Beiroet kauwgom verkocht.
De 12-elfjarige Zain probeert te overleven in de sloppenwijken van Libanon door op straat drankjes te verkopen en zijn zusje te beschermen tegen de op kindvrouwen verlekkerde mannen.
De rillingen lopen over je rug wanneer hij geboeid de rechtszaal wordt binnengeleid en verklaart dat hij zijn eigen ouders voor de rechter wil krijgen omdat zij hem op de wereld gezet hebben.
Met een groot empathisch vermogen en heel veel respect voor haar acteurs heeft Labaki in een emotionele film aandacht gevraagd voor kindermishandeling, moderne slavernij, de behandeling en uitsluiting van mensen door mensen. Toch ontbreekt het niet aan warme, blije momenten en zelfs humor.

Schrijnend hyperrealistisch portret van kinderen die vechten voor hun toekomst.

Info

Regie Nadine Labaki
Scenario Nadine Labaki, Jihad Hojeily, Michelle Kesrouani,
Georges Khabbaz, Khaled Mouzanar
Fotografie Christopher Aoun
Muziek Khaled Mouzanar
Cast Zain Al Rafeea, Cedra Izam, Nadine Labaki
Duur 131 min
Taal Arabisch / Nederlands en Frans ondertiteld
2018 Libanon

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Kinepolis
Koningin Astridlaan 12
8400 Oostende

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: donderdag 13 december 2018
Leeftijd 12+
Prijs
Basistarief: 6,00 €; Lidkaart (eenmalig per speeljaar): 2,00 €
€ 6,0
Organisatie Filmclub 62
Contact filmclub62@telenet.be
Links
Trefwoorden Capharnaüm