U bent hier:

Filmclub 62: BEAUTIFUL BOY

Film Drama

Journalist David Sheff woont samen met Karen met wie hij twee kinderen heeft. En hij onderhoudt een goede band met zijn zoon Nic uit zijn huwelijk met Vicki. Zijn leven stort in wanneer hij tot de ontdekking komt dat Nic met een crystal meth-verslaving worstelt en hij probeert alles om het leven van zijn zoon te redden.
Beste doorbraak en beste bijrol Hollywood Film Awards 2018

David (Steve Carell ) komt erachter dat zijn tienerzoon Nic (Timothée Chalamet) verslaafd is aan crystal meth. Hoe hard hij ook probeert om tot hem door te dringen door experts te raadplegen en ondanks zijn onvoorwaardelijke liefde, altijd loert het drugsspook om de hoek.
In tegenstelling tot vele junkiefilms verbloemt ‘Beautiful Boy’ niets en komen alle frustraties, schuldgevoelens en angsten aan de oppervlakte. De film zuigt je mee in de gevoelswereld van de vader, die zich tegenover zijn zoon meestal kalm, begripvol en redelijk gedraagt hoewel hij emotioneel aan de grond zit en zijn wereldbeeld sinds de verslaving van zijn zoon aan diggelen ligt. Hoe kon die schattige baby zo diep vallen? Hoe kon de mooie, beloftevolle jongen met wie hij een speciale band had, uitgroeien tot iemand die hij niet meer herkent?
In zijn Engelstalig debuut verbaast regisseur Felix van Groeningen (‘The Broken Circle Breakdown’, ‘De Helaasheid der Dingen’, ‘Belgica’) opnieuw met een ontroerende, soms weemoedige en dromerige film. Daarbij kon hij rekenen op de getalenteerde Timothée Chalamet ( ‘Call Me by Your Name’, ‘Interstellar’) en Steve Carell (‘The Big Short’, ‘Little Miss Sunshine’) die op Oscarniveau acteren. Je zou er bijna door vergeten hoe knap deze film op technisch vlak in elkaar zit. Songs van Sigur Ros, Mogwai, Bowie, Nirvana e.v.a. versterken de dramatiek. De symfonische structuur knoopt de losse eindjes aan elkaar en geeft de film de nodige ruggengraat, tot aan de pakkende climax op de tonen van Gorecki’s Derde.
Integere, warmhartige en aandoenlijke cinema.

Info
Regie Felix van Groeningen
Scenario Luke Davies, Felix van Groeningen naar David Sheff (“Beautiful
Boy”) en Nic Sheff (“Tweak”)
Fotografie Ruben Impens
Cast Steve Carell, Timothée Chalamet, Amy Ryan, Maura Tierney
Duur 120 min
Taal Engels / Nederlands en Frans ondertiteld
2018 Verenigde Staten

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Kinepolis
Koningin Astridlaan 12
8400 Oostende

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: donderdag 17 januari 2019
Leeftijd 16+
Prijs
Basistarief: 6,00 €; Lidkaart (eenmalig per speeljaar): 2,00 €
€ 6,0
Organisatie Filmclub 62
Contact filmclub62@telenet.be
Links
Trefwoorden Beautiful Boy