U bent hier:

Filmavond: Wat ligt er morgen op jouw storyboard?

Wat als we niet de problemen tonen, maar net de oplossingen?
In 'Demain' reizen actrice Mélanie Laurent en regisseur Cyril Dion met de camera op de schouder en de microfoon in de hand de wereld rond. Ze ontmoeten pioniers van verandering. Verspreid over 10 landen en 3 continenten ontmoeten ze mensen die geloven dat het anders kan én de daad bij het woord voegen. Ze beperken zich niet tot de ecologische problematiek, maar bekijken ook hoe gedreven mensen niet alleen landbouw en energie, maar ook economie, democratie en opvoeding heruitvinden. Door deze positieve en concrete initiatieven samen te brengen, ontdekken ze hoe de wereld van morgen er uit zou kunnen zien. Het resultaat is een verfrissende blik op gekende problemen, een uitnodiging die je zin geeft om mee te doen.
Winnaar Beste Documentaire - César 2016

Het Europees project Filière AD-T daagde met een kortfilmwedstrijd de Belgische en Franse consument uit in hun voetsporen te treden. Met als centrale vraag: Wat ligt er morgen op jouw storyboard? 8 inzendingen tonen hun visie op onze voeding van de toekomst, mogelijke oplossingen en bestaande voedselinitiatieven. De kortfilms strijden op het grote scherm om jouw stem. Welke deelnemer verdient voor jou de publieksprijs?

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Cinema Lumière
Sint-Jacobsstraat 36
8000 Brugge

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: dinsdag 6 oktober 2020
Reservaties
Trefwoorden Lekker Lokaal, Ik zomer West-Vlaams, ik zomer korte keten, kortfilmwedstrijd, documentaire, duurzame voeding, Bevestigd2020