U bent hier:

Film Widow of Silence

Verpleegster en moslima Aasia woont met haar 11-jarige dochter en haar oude schoonmoeder in een dorpje in het door een burgeroorlog verscheurde Kasjmir. Ze is half-weduwe: zeven jaar geleden werd haar man uit zijn huis ontvoerd door het Indische leger; sindsdien is hij spoorloos. Bijna elke dag maakt ze de lange tocht naar een registratiekantoor, om een overlijdensakte vast te krijgen. Zonder dat bewijs mist ze vele rechten en ontvangt ze het pensioen van haar man niet. De corrupte ambtenaar houdt haar al jaren aan het lijntje; in ruil verlangt hij allerlei gunsten: het stukje grond dat ze nog bezit, of een nachtje samen in een hotel. Aasia houdt de boot echter af. Intussen sterft de oma van verdriet en wordt haar dochter vanwege haar vader gepest op school.
REGIE: Praveen Morchhale
CAST: Ajay Chourey, Shilpi Marwaha, Bilal Ahmad e.a.
SPEELDUUR: 85 minuten
TAAL: Urdu
ONDERTITELING: NL

In de pers

Widow of Silence is een indringende film, niet omwille van het onderwerp - de slechte films over belangwekkende thema's vallen niet te turven -, maar door de aanpak van regisseur Praveen Morchhale. Elk van de pakweg 150 breedbeeldshots zijn perfect gekadreerd. Hij heeft het lef om tijdens een cruciale dialoog de acteurs in de camera te laten praten. Altijd heikel, maar in dit geval een gouden greep.
De Morgen

De Indiase cineast schetst Aasiya’s oneerlijke strijd door haar drama in de observerende, wat afstandelijke stijl van Belgisch icoon Chantal Akerman te portretteren en het mooie maar geterroriseerde landschap te capteren zoals Iraans auteur Abbas Kiarostami dat zou doen: met knappe longshots en door de ramen van een auto, dé plek waar vluchtfantasieën en de beklemmende realiteit van Aasiya samenkomen. Een kritisch drama dat traag op gang komt maar lang nazindert.
Focus Knack (★★★)

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Links
Waar Cultuurcentrum de Brouckere
Aartrijkestraat 6
8820 Torhout

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: dinsdag 20 oktober 2020
Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en musea, concertzalen, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Intussen blijft UiTinVlaanderen je inspireren met met online concerten, voorstellingen en films.
Leeftijd 18+
Organisatie Cultuurcentrum de Brouckere
Contact 050/ 22 11 50
Trefwoorden jongerentip

BILL.be selecteert voor 16- tot 26-jarigen wat ze niet mogen missen. Tips, video's en wedstrijden!