U bent hier:

Film 'Wajib' en gespreksavond

Een traditionele Palestijnse vader uit Nazareth reist gedurende 7 weken doorheen Palestina met zijn zoon, ‘modern’ en woonachtig in Europa, om de gasten voor het trouwfeest van zijn dochter persoonlijk uit te nodigen. Dit gebruik hoort immers tot de ‘Wajib’, één van de strikte plichten uit de Islamleer. De film belicht de confrontatie van hun 2 leefwerelden maar zet meteen ook de situatie in Palestina duidelijk in de verf. Een mooie en ook gevoelige situatieschets, somtijds ook komisch.
Annemarie Jacir was de eerste Palestijnse vrouwelijke regisseur.
Haar debuutfilm “Salt of this Sea (2008) was een groot succes en werd officieel geselecteerd voor Cannes. Hij kreeg er de prijs voor de beste buitenlandse film. Wajib is in 2017 uitgekomen en was op het festival van Dubai de grote prijswinnaar: beste acteur(s) Mohammed Bakri en Saleth Bakri (ook in het echte leven vader en zoon), en beste fictie scenario. Ze kreeg intussen al 17 awards voor haar – in totaal al 8 - films.

Een gastspreker van Palestina Solidariteit geeft na de film achtergrond en uitleg op al je vragen ! Deze avond sluit aan op de fairtradeproblematiek, in casu de handel met Israël - Palestina.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar theaterzaal Roxy
Stationstraat 29
9140 Temse

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: zaterdag 16 maart 2019
Leeftijd 16+
Prijs
Basistarief: 5,00 €; Reductie filmabonnement: 4,00 €
€ 5,0
Organisatie Trekkersgroep Fair Trade Gemeente Temse
Contact elsvercouteren@hotmail.com