U bent hier:

FILM // THE PERSONAL HISTORY OF DAVID COPPERFIEL

Film Drama Historische film

Komedie gebaseerd op de gelijknamige roman van Charles Dickens. De verfilming is heerlijk Victoriaans, maar heerlijk aangepast aan een modern publiek en barst van de fenomenaal grappige peroformances.
In Dickens’ roman beleeft David Copperfield (Dev Patel) een idyllische kindertijd, tot zijn moeder hertrouwt met de sinistere Mr Murdstone. De jongen moet in Murdstone’s flessenfabriek gaan werken en woont in bij Mr Micawber (Peter Capaldi). Wanneer zijn moeder overlijdt, ziet David zijn kans om uit zijn slavenleven te ontsnappen en eindelijk de hoofdrol in zijn eigen levensverhaal te vertolken. Hij ontmoet een hele resem aan excentrieke personages, zoals zijn steenrijke tante Betsey Trotwood (Tilda Swinton), haar huurder, vliegerliefhebber Mr Dick (Hugh Laurie) en de slijmerige Uriah Heep (Ben Whishaw).

Lannucci (regisseur van o.a. THE DEATH OF STALIN) en coscenarist Simon Blackwell houden hun adaptatie Victoriaans, maar heerlijk aangepast aan een modern publiek. THE PERSONAL HISTORY OF DAVID COPPERFIELD barst van fenomenaal grappige performances van de voltallige ensemblecast, en Hugh Laurie steelt de show. De film won meerdere prijzen tijdens de British Independent Film Awards van 2019.

Info

Links
Waar CC de Meent Schouwburg
Gemeenveldstraat 34
1652 Alsemberg
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: zondag 7 maart 2021
Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en concertzalen, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Intussen blijft UiTinVlaanderen je inspireren met met online concerten, voorstellingen en films.
Prijs
Basistarief: € 7,00; Filmpas: € 5,00
€ 7,0
Reservaties Bestel tickets
Organisatie CC de Meent
Trefwoorden film, bevestigd2020, uitinmijnregio