U bent hier:

FILM: SO LONG MY SON

Film Drama

SO LONG, MY SON is een kritisch, maar vooral een realistisch pareltje dat een impressie geeft van de grote veranderingen die de Chinese samenleving kenmerken, verteld op het niveau van de kleine man. Twee gezinnen groeien vanaf de jaren 80 samen op tijdens de revolutionaire hervormingen in China.
Twee gezinnen groeien vanaf de jaren 80 samen op tijdens de revolutionaire hervormingen in China. Hun wegen scheiden na het verlies van een kind tijdens een tragisch ongeluk. Te midden van een land in ontwikkeling blijken families, vriendschappen, liefde en het lot ook aan veranderingen onderhevig te zijn. Hoewel de beide gezinnen na al die jaren uit elkaar zijn gegroeid, is hun zoektocht naar de waarheid en drang naar verwerking van de tragedie altijd hetzelfde gebleven. Soms kan het echter een leven lang duren voordat men klaar is om vaarwel te zeggen.

Regisseur Wang Xiaoshuai is geen onbekende op het internationale filmtoneel en sleept met al zijn films wel een prijs in de wacht. Een deel van zijn films wordt door het maatschappijkritische karakter geboycot in China. Ook SO LONG, MY SON is kritisch maar is vooral een realistisch pareltje dat een impressie geeft van de grote veranderingen die de Chinese samenleving kenmerken, verteld op het niveau van de kleine man. Zowel de hoofdacteur als -actrice werden op het filmfestival van Berlijn bekroond met de Zilveren Beer.

Info

Waar CC de Meent Schouwburg
Gemeenveldstraat 34
1652 Alsemberg
Wanneer
tot
Prijs
Basistarief: € 6,00; Filmpas: € 5,00
€ 6,0
Reservaties Bestel tickets
Organisatie CC de Meent
Links
Trefwoorden film, uitinmijnregio