U bent hier:

FILM // PIRANHAS (La paranza dei bambini)

Film Drama

De Italiaanse schrijver en scenarist Saviano (oa. GOMORRA), die al jaren ondergedoken leeft na bedreigingen door maffia, won op de Berlinale de Zilveren Beer voor LA PARANZA DEI BAMBINI. De film is gebaseerd op het gelijknamige boek over een bende jongeren in het woeste hart van Napels.
De Italiaanse schrijver en scenarist Saviano (oa. GOMORRA), die al jaren ondergedoken leeft na bedreigingen door maffia, won op de jongste Berlinale de Zilveren Beer voor LA PARANZA DEI BAMBINI of PIRANHAS. De film is gebaseerd op het gelijknamige boek over een bende jongeren in het woeste, treurende hart van Napels.

Een groep minderjarige patsertjes wil de criminele ladder in sneltempo beklimmen. De vijftienjarige Nicola en zijn maten worstelen met familie, groepsdruk en de liefde terwijl ze de smalle straten van Napels onderdompelen in scooterolie en vers bloed. Ze verhandelen drugs en aarzelen niet om hun wapens te gebruiken om de controle over de buurt over te nemen.


Giovannesi, die als regisseur ook aan GOMORRA meewerkte, bevolkt de cast met onervaren Napolitanen, en parkeert de film naast genreklassiekers als CIDADE DE DEUS en MEAN STREETS. Ijzingwekkend, zelfs voor wie al drie seizoenen van GOMORRA achter de kiezen heeft.

Info

Waar CC de Meent Schouwburg
Gemeenveldstraat 34
1652 Alsemberg
Wanneer
Prijs
Basistarief: € 6,00; Filmpas: € 5,00
€ 6,0
Reservaties Bestel tickets
Organisatie CC de Meent
Links
Trefwoorden film, uitinmijnregio