U bent hier:

FILM: ONCE UPON A TIME IN HOLLYWOOD

Film Meerdere filmgenres Drama

Zomer 1969. Tv-acteur, Rick Dalton heeft slechts in één succesvolle westernserie gespeeld en verlangt naar meer succes. Cliff Booth, zijn rechterhand, verlangt ook naar een filmcarrière. Hun verhaal doorkruist de moord op Sharon Tate en vier van haar vrienden door de Charles Mansons-sekte.
Cultregisseur Quentin Tarantino liet zich voor zijn negende artistieke uitspatting inspireren door de Amerikaanse filmindustrie van zijn jeugdjaren.


De zomer van 1969. Een tv-acteur, Rick Dalton (Leonardo DiCaprio) genaamd, heeft slechts in een succesvolle westernserie gespeeld en verlangt naar meer succes. Cliff Booth (Brad Pitt), zijn rechterhand en stuntman, verlangt echter ook naar een filmcarrière. Het verhaal van Dalton doorkruist de moord op zijn buurvrouw Sharon Tate en vier van haar vrienden door de Charles Mansons-sekte. ONCE UPON A TIME IN HOLLYWOOD is een eerbetoon aan het gouden Hollywood-tijdperk, met meerdere verhaallijnen en zoals steeds een imposante cast en fantastische soundtrack. Niet te missen!

“Dit kan alleen maar teleurstellen, denk je dan. Think again. ­Tarantino neemt er zijn tijd voor, amuseert zich kostelijk, verliest halverwege te veel gas aan zijn ­typische oeverloze gelul, maar uiteindelijk haalt hij zijn slag virtuoos thuis. Hoewel de film alles heeft van wat we stilaan zijn gaan beschouwen als tarantinesk, krijgen we hier toch een heel andere kant van hem te zien. Een melancholische Tarantino: wie had dat kunnen denken?” ★★★★★ (De Standaard)

“Believe the hype, want met deze razend entertainende pastiche op het Hollywood van de jaren 60, abrupt dooreengeschud door de Charles Manson-moorden, lost QT de hooggespannen verwachtingen helemaal in en keert hij terug naar zijn allerbeste vorm. De dialogen knetteren, de kleuren knallen en het centrale gouden duo Brad Pitt en Leonardo DiCaprio groovet dat de stukken erafvliegen.” (Humo)

Info

Waar CC de Meent Schouwburg
Gemeenveldstraat 34
1652 Alsemberg
Wanneer
tot
Prijs
Basistarief: € 6,00; Filmpas: € 5,00
€ 6,0
Reservaties Bestel tickets
Organisatie CC de Meent
Links
Trefwoorden film, uitinmijnregio