U bent hier:

Film: Love & Bananas: an elephant story i.s.m. Hope For Elephants vzw

Filmvertoning in het kader van de Europese tour met Lek Chailert, oprichtster van Elephant Nature Park in Thailand
Ashley Bell – Thailand 2018 - duur: 77’

Reddingen van olifanten in Thailand zijn zeldzaam, onvoorspelbaar en vaak levensbedreigend. Actrice Ashley Bell en een team olifantenredders geleid door de Aziatische Lek Chailert gaan samen op een gewaagde missie om de 70 jarige olifant NOI NA die bijna blind is en heel haar leven in gevangenschap zat te bevrijden in een tocht van 800 km door Thailand.
Deze hartverwarmende film wil mensen aan het denken zetten over deze dierensoort terwijl je de mensen die hen onvermoeibaar proberen redden aan het werk kan zien.

Sangdeaun Lek Chailert of kortweg “Lek” zoals iedereen haar noemt is een Thaise vrouw die als sinds ze kind was alle dieren wil helpen redden.
Al snel besefte ze dat het nationale symbool van Thailand, de olifant, bedreigd is. Daarom kwam ze op voor de rechten en het welzijn van Aziatische olifanten in Thailand.
In een traditionele industrie werd het geen gemakkelijke strijd om voor een positieve verandering te zorgen op de manier waarop gedomesticeerde en wilde olifanten behandeld worden. Vandaag blijft ze strijden om mensen internationaal bewust te maken van de problematiek en moedigt ze ander Aziatische landen aan om op een verantwoorde manier om te gaan met olifanten en andere dieren.
Ondertussen slaagt ze er in om speciale banden op te bouwen met de dieren die ze redt. Meestal vind je haar terug in het "Elephant Nature Park” dat ze twintig jaar geleden heeft opgericht om er tijd te spenderen met de geredde olifanten. (www.saveelephant.org www.elephantnaturepark.org)
Na de film beantwoordt ze graag vragen over de film of haar project.

Wie zijn: Hope For Elephants vzw
Wij zijn hope for elephants. Dit klinkt misschien een beetje hoopdragend, maar dit proberen we wel te zijn. We zijn een groep van vrienden en vrijwilligers die zich belangeloos wensen in te zetten voor olifanten en wildlife algemeen. Ons uiteindelijke doel is dat alle olifanten in “olifantwaardige” omstandigheden kunnen (over)leven. Dit willen wij als, Hope for Elephants vzw doen door mensen te sensibiliseren over de omstandigheden waarin dit zou moeten kunnen gebeuren, en hoe ook jij mee het verschil kan maken met een kleine moeite. Wij proberen ook ons steentje bij te dragen door lokale projecten financieel te steunen.
(https://www.facebook.com/HopeforElephantsvzw)

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Cultuurcentrum Lokeren
Kerkplein 5
9160 Lokeren

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: maandag 26 augustus 2019
Prijs
Basistarief: 7,00 €; +65 / -26 jaar: 6,00 €
€ 7,0
Organisatie Cultuurcentrum Lokeren