U bent hier:

Film Fest Gent on Tour: For Sama

Datum:

dinsdag 20 oktober 2020, 20.00 uur
.

We doen er alles aan om je bezoek veilig te laten verlopen en volgen het advies van de overheid en van de sector op de voet. Gezondheid is een verantwoordelijkheid van ons allemaal.

Lees hier hoe jij kan bijdragen aan een veilige en aangename cultuurbeleving in CC Zoetegem.Een journalist en een dokter worden verliefd in volle oorlogstijd. Terwijl hun stad Aleppo gebombardeerd wordt, trouwen ze en krijgen een baby. Moet het jonge gezin vluchten om de veiligheid van hun kind te waarborgen of ter plaatse blijven? Met een handheld camera registreert Syrisch journaliste Waad al-Kateab de opstand tot aan hun gedwongen evacuatie in 2016. Gedurende die vijf jaar wordt de revolutie neergeslagen en de stad belegerd en gebombardeerd.

Al-Kateab filmt het oorlogsgeweld in al zijn bloederige details en draagt de film op aan haar dochtertje Sama, die geboren werd terwijl de bommen vielen. Toen ze Aleppo verliet - het verzet gebroken, de stad een ruïne - smokkelde ze 12 harde schijven mee, met 500 uur aan opnames. Veel dichterbij kan de oorlog niet komen. Wie deze Oscar-genomineerde documentaire ziet, krijgt de vraag niet uit zijn hoofd: hoe kon de wereld dit laten gebeuren?

Waad Al-Kateab & Edward Watts | Cast: Waad al-Kateab, Hamza Al-Khateab, Sama Al-Khateab | UK | 95'

€7

Elke derde dinsdag van de maand selecteert Film Fest Gent een kwaliteitsfilm die On Tour in avant-première getoond wordt.

Ongeveer een maand voor de vertoning wordt bekendgemaakt om welke film het gaat. Een exclusief gebeuren voor een selecte club bioscopen en cultuurcentra!

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar CC Zoetegem
Hospitaalstraat 18
9620 Zottegem

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: dinsdag 20 oktober 2020
Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en musea, concertzalen, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Intussen blijft UiTinVlaanderen je inspireren met met online concerten, voorstellingen en films.
Prijs
Basistarief: 7,00 €
€ 7,0
Reservaties
Contact uitbalie@zottegem.be
09 364 69 33