U bent hier:

FILM: DOLOR Y GLORIA

Film Drama

De Spaanse meester Pedro Almodóvar richt de camera op zichzelf in dit deels autobiografische melodrama over cineast Salvador Mallo (Antonio Banderas) die gekweld door fysieke en emotionele pijn terugblikt op zijn jeugd en zijn relatie met zijn moeder (Penélope Cruz).
Salvador Mallo is een 60-jarige getormenteerde filmmaker die op zijn lauweren rust. Hij blikt via een reeks ontmoetingen en herinneringen terug op zijn leven. Zowel zijn hoogte- als laagtepunten komen aan bod. Zo herinnert hij zich onder meer zijn jeugd in de jaren 60, zijn relatie met zijn moeder, zijn eerste en tweede liefde, maar ook hoe schrijven een manier werd om zijn liefdesverdriet te verzachten. Alsook zijn eerste kennismaking met film en de onmeetbare leegte wanneer hij niet in staat is om een film te maken.

Almodóvars meest recente film is misschien wel zijn meest persoonlijke en had geen betere titel kunnen hebben: DOLOR Y GLORIA – pijn en glorie. Een integere en intense film over een leven dat zweeft tussen leegte en voldoening, tussen pijn en glorie. Opnieuw met Antonio Banderas en Penélope Cruz schildert Almodóvar dit semi-autobiografische portret in een prachtige filmtaal met een explosie van kleuren. De film gaat in wereldpremière op het Filmfestival van Cannes.

Over DOLOR Y GLORIA

“Onze liefde voor Almodóvar was de laatste jaren flink bekoeld. LOS AMANTES PASAJEROS, LA PIEL QUE HABITO, LOS ABRAZOS ROTOS: het waren films van een verzadigde cineast die over zijn hoogtepunt heen leek te zijn. Maar zie: in DOLOR Y GLORIA, het portret van een eenzame man, hervindt Pedro de hypnotiserende eenvoud en de dromerige kracht van zijn laatste grote film, het uit 2002 daterende HABLE CON ELLA.” – Erik Stockman (Humo)

"Pedro Almodóvar blikt terug op de pijn en de glorie van zijn eigen leven in het semi-autobiografische DOLOR Y GLORIA. Een grillige (heroïne)trip down memory lane, die leidt langs oude liefdes en vervlogen kinderjaren. Antonio Banderas is groots als Almodóvars vereenzaamde alter ego." – Lieven Trio (De Morgen)

Info

Waar CC de Meent Schouwburg
Gemeenveldstraat 34
1652 Alsemberg
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: zondag 29 september 2019
Prijs
Basistarief: € 6,00; Filmpas: € 5,00
€ 6,0
Reservaties Bestel tickets
Organisatie CC de Meent
Links
Trefwoorden film, uitinmijnregio