U bent hier:

FILM // BASTAARD

Film Drama

2 jaar na de tragische dood van zijn broer staat de 17-jarige Daan noodgedwongen aan het hoofd van een verscheurd gezin. Omdat zijn vader wegvlucht in zijn werk, ontfermt Daan zich over zijn moeder. De rouw lijkt onoverwinnelijk tot de familie de dakloze tiener Radja ontmoet.
Twee jaar na de tragische dood van zijn oudere broer staat de zeventienjarige Daan noodgedwongen aan het hoofd van een verscheurd gezin. Omdat zijn vader wegvlucht in zijn werk, ontfermt Daan zich over zijn moeder. De rouw lijkt onoverwinnelijk tot de familie de dakloze tiener Radja ontmoet. Daans moeder ziet een kans om de leegte in te vullen en biedt de onbekende jongen onderdak aan. Wanneer Daan merkt dat de nieuwkomer meer en meer macht krijgt over zijn moeder, bijt hij zich vast in Radja’s mysterieuze verleden. Al snel begint hij te vrezen dat de indringer alle kenmerken van een psychopaat in zich draagt… Psychologische thriller waarin de jonge Bjarne Devolder helemaal overeind blijft naast klasbakken Koen De Bouw en Tine Reymer. Deze debuutfilm van Mathieu Mortelmans ging in première als slotfilm op het Filmfestival van Oostende.

Over BASTAARD

“Mogen we Bastaard, de eerste langspeelfilm van Mathieu Mortelmans, een geslaagd debuut noemen? Het hangt ervan af wat je daarmee bedoelt. Mortelmans laat in deze dramatische thriller zeker zien dat hij op zijn 34ste de rijpheid, de vakkennis en het lef heeft om een film in elkaar te steken die uit de band springt. Hij maakt het zichzelf niet makkelijk door twee genres te mengen met de bedoeling iets te creëren dat zich van de concurrentie onderscheidt.” – Ruben Nollet (Vertigo)

"We zijn razend benieuwd naar wat deze cineast nog in zijn mars heeft." - Humo

"Sterk hoe Mathieu Mortelmans je dwingt om de film in je hoofd opnieuw af te spelen, om te ontdekken wat je wel of niet correct hebt geïnterpreteerd." – Filmmagie

Info

Waar CC de Meent Schouwburg
Gemeenveldstraat 34
1652 Alsemberg
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: zondag 19 januari 2020
Prijs
Basistarief: € 6,00; Filmpas: € 5,00
€ 6,0
Reservaties Bestel tickets
Organisatie CC de Meent
Links
Trefwoorden film, uitinmijnregio