U bent hier:

FILM // AND THEN WE DANCED

Film Drama

Merab traint al jaren met zijn danspartner Mary met het Nationaal Georgisch Dansensemble. Zijn wereld komt op z’n kop te staan wanneer de charismatische Irakli op het toneel verschijnt. Niet alleen wordt hij Merabs grootste concurrent… maar ook zijn grootste verlangen. Zweedse Oscar-inzending.
AND THEN WE DANCED is de Zweedse Oscar-inzending. Al van jongsaf traint Merab samen met zijn danspartner Mary bij het Nationaal Georgisch Dansensemble. Zijn wereld komt op z’n kop te staan wanneer de charismatische Irakli op het toneel verschijnt. Niet alleen wordt hij Merabs grootste concurrent… maar ook zijn grootste verlangen.

Holebi's krijgen, letterlijk, zware klappen in Georgië, waar homo- en transfobe organisaties tot de mainstream behoren. De angst om verbannen te worden zat er bij cast en crew dan ook dik in toen AND THEN WE DANCED in Cannes in de running zat voor de Queer Palm (Roze Palm). Aan internationale aandacht alvast geen gebrek. Regisseur Levan Akin, een Zweed met Georgische roots, heeft met zijn derde speelfilm een charmante, gevoelige prent afgeleverd die zich staande weet te houden in al dat sociale tumult.

Over AND THEN WE DANCED

'Uit-de-kast-verhalen zullen altijd wel ergens herkenbaar zijn voor leden van de lgbtq-gemeenschap. Alleen is de setting van deze teergevoelige AND THEN WE DANCED op zijn minst markant te noemen: het traditionele, Georgische dansen. In filmfestival-kringen wordt het wel eens de GIRL van het jaar genoemd. Niet omdat het existentiële vraagstuk in AND THEN WE DANCED van eenzelfde orde is, wel omdat het zich afspeelt tegen een achtergrond van professioneel dansen. Een idee van de in Zweden geboren regisseur Levan Akin, die zelf van Georgische afkomst is.' - Robin Broos (De Morgen)

Info

Waar CC de Meent Schouwburg
Gemeenveldstraat 34
1652 Alsemberg
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: zondag 12 januari 2020
Prijs
Basistarief: € 6,00; Filmpas: € 5,00
€ 6,0
Reservaties Bestel tickets
Organisatie CC de Meent
Links
Trefwoorden film, uitinmijnregio