U bent hier:

Fietstocht langs en voor de oude tramlijn

Sportactiviteit Atletiek, wandelen en fietsen

vzw ’t Uilekot werkte deze zomer samen met vzw Climaxi een cultureel project uit rond de oude tramlijn tussen Gent en Geraardsbergen. ’t Uilekot huist in het oud buurtspoorwegstation van Herzele. De vzw investeerde samen met de Vlaamse Gemeenschap in expo's, concerten, een fietsroute en fietsfolder. Door het historisch onderzoek o.l.v. de Lierdenaar Wim Thienpont zagen we meer dan ooit de waarde in van deze route. Wij vragen dan ook de gemeentebesturen in de omgeving om deze route zoveel mogelijk te heropenen en het historisch erfgoed erlangs te bewaren.
Om dat idee wat kracht bij te zetten organiseren wij een gezellige fietstocht langs een deel van dit parcours. Daarmee nemen we ook deel aan de nationale autoloze zondag die overal in Vlaanderen plaats vindt. We vertrekken op zondag 16 september om 14u00 stipt aan ’t Uilekot en rijden via Sint-Lievens-Esse, Steenhuize, Ophasselt en Sint-Antelinks over en rond de trambaan. We doorkruisen twee natuurreservaten (Schauwbroek en Moenebroek) en houden halt aan diverse herkenningspunten. De tocht telt 28 kilometer en is makkelijk te rijden. Onderweg voorzien we voldoende rustmomenten en hebben we ook oog voor de staat van de fietspaden en de verkeersveiligheid.

We voorzien de terugkeer rond 17u00 aan de Groenlaan te Herzele. Wie wil is nadien welkom op de bluesy-jam in ’t Uilekot. Na afloop serveren we mosselen in Kletterbier met brood… om het culinaire erfgoed te herdenken. Dit voor de prijs van €25. Onze mosselen zijn écht Zeeuws en komen van de Nederlandse mosselboer Neeltje Jans. Hij staat in voor het ganse productieproces, van kweek tot verpakking. Een groot contrast met de commerciële mossel die dikwijls in Ierland of Chili gekweekt wordt en slechts een weekje in de Oosterschelde vertoeft. Kletterbier is het huisbier van vzw ’t Uilekot en wordt op maat gebrouwen door Brouwerij De Graal in Brakel. Wij presenteren deze dag in primeur het nieuwe brouwsel van 2018.

Deelname aan de fietstocht is gratis.
Vrije bijdrage voor wie de fietsfolder wenst.
Mosselen met brood: €25.
Voor drank en versnaperingen onderweg zorg je zelf.

Info en (snel) inschrijven: uilekot@skynet.be

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar 't Uilekot vzw
't Uilekot vzw - Groenlaan 39
9550 Herzele

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: zondag 16 september 2018
Prijs
Basistarief: 0,00 €; mosselen: 25,00 €
gratis
Contact uilekot@skynet.be