U bent hier:

Fietsbieb

De fietsbieb is een bibliotheek zonder boeken maar met kinderfietsen!
De Fietsbieb geeft alle gezinnen uit Merksplas de kans om dagelijks gebruik te maken van kinderfietsen tegen een lage prijs.

Leden van de Fietsbieb kunnen voor hun kind (tot 12 jaar) een jaar lang een fiets lenen. Tweedehands, maar tiptop in orde. De geleende fiets kan men inwisselen voor een ander exemplaar uit de Fietsbieb. Een heel jaar lang!

Lid worden van de Fietsbieb


Lid worden kost 20 euro voor één jaar. Wie een kinderfiets in goede staat aan de Fietsbieb schenkt, is meteen een jaar gratis lid. Die fiets wordt nagekeken, volledig in orde gebracht en krijgt een nieuw leven. Bij het lenen van een fiets wordt 20 euro waarborg gevraagd. Die krijg je terug wanneer je de fiets inlevert.

Tweedehands kinderfietsen steeds welkom


De Fietsbieb leent tweedehands kinderfietsen uit. Deze worden aangekocht bi¡ het sociale tewerkstellingsproject Het Fietsenatelier (vzw De Sprong) en bij het werkatelier van OPZ-Geel. Ook vrijwilligers van de Fietsbieb sleutelen aan kinderfietsen om ze in orde te maken om ze uit te lenen. Heb je thuis nog een kinderfietsje staan, dan kan je dit aan de Fietsbieb schenken in ruil voor een jaar gratis lidmaatschap (dat je zelf kan gebruiken of kan schenken aan iemand anders). Jouw fietsje krijgt een tweede leven bij een ander kind!

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Welzijnsschakel De Oversteek
Industrieweg 3
2330 Merksplas

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
tot
Organisatie de Fietsbieb
Contact 0478 36 69 37