U bent hier:

Fien Leysen / Het nieuwstedelijk // Wie We Zijn

+1 punt

Theatervoorstelling Tekst en muziektheater

Een piloot. Een ruimtevaarder. Een grootvader. Op de scène: tekst en beeld. In ‘Wie We Zijn’ gaat Fien Leysen op zoek naar wie ze is, in verhouding tot een ander en tot zichzelf. Hoe veranderlijk is die identiteit en hoe wankel is ze soms. ‘Wie We Zijn’ kijkt daarom ook naar waar we vandaan komen, waar we naartoe gaan en hoopt via een persoonlijke zoektocht antwoord te kunnen geven op universele vragen.
Het onderzoek start bij haar eigen grootvader die piloot was voor het Belgische leger. Langs verhalen over vliegtuigen die beschoten werden en kogels die de cockpit doorboorden, komt Fien via omwegen uit bij verschillende experts. Ze zoekt antwoorden bij een bioloog, een filosoof, een psycholoog, een ornitholoog, een boeddhist, een digital expert en een robotontwerper.

In de wereld van de digitaliteit zijn onze online identiteiten onmisbaar geworden. Bijna iedereen is online terug te vinden, via een Facebook-profiel, een Twitter-pagina, een LinkedIn-samenvatting, een Instagram-account of gelijk welk ander digitaal platform. Deze platformen zijn misschien wel zo populair omdat ze ons telkens de kans geven een identiteit te construeren en uit het niets (of vanaf welk punt we ook willen) onszelf opnieuw uit te vinden of vorm te geven. Het lijkt wel of we nu, door deze social media, meer dan ooit bezig zijn met hoe we onszelf moeten profileren en dat we dat profiel dan ook werkelijk als onze identiteit aanzien.
Toch lijkt het alsof we ons vandaag meer dan ooit de vraag stellen wie we zijn. Vele mensen lijken in de war en zijn op zoek. Rond haar heen - en op haar Facebookfeed - zag Fien steeds meer leeftijdsgenoten op wereldreis vertrekken. Omdat ze snel nog een stukje van de wereld wilden zien of niet goed wisten wie ze waren. Maar is 'het kennen van de wereld' of 'het kennen van onszelf' überhaupt mogelijk?

Tip!

Fien Leysen is nogmaals te gast in Aalst. Ontdek haar pareltje ‘Wat (niet) weg is’ in Netwerk op vrijdag 13, zaterdag 14 of zondag 15 december.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar CC De Werf
Molenstraat 51
9300 Aalst

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: zaterdag 15 februari 2020
Prijs
Basistarief: 18,00 €

€ 18,0

Kansentarief voor UiTPAS Dender: € 1,5

UiTPAS Spaar hier een UiTPAS-punt
Organisatie CC De Werf
Contact ccdewerf@aalst.be
053 72 38 11
Links

UiTPAS

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Haal nu je UiTPAS