U bent hier:

Festival Kanal

Van 21 tot 30 juni 2019 zal KANAL BRUT, waar de voormalige Citroëngarage gedurende 14 maanden werd omgevormd tot een expo- en spektakelruimte, eindigen in een multidisciplinaire apotheose met het FESTIVAL KANAL.
Het FESTIVAL KANAL zal het publiek onuitgegeven en onvergetelijke momenten bieden. De eerste avond is er een buurtfeest. Daarnaast zijn er twee nachten in KANAL met de Ambient Night die aan honderd gepassioneerden de kans geeft om ter plaatse te slapen en KANAL FABRIK-de nacht van de creatie, waarbij de jonge garde de voormalige garage zal innemen. Ultima Vez Company zal het publiek doen dansen met invited en muziek zal centraal staan met onder andere het live optreden van Gas, gecreëerd door Wolfgang Voigt, een van de oprichters van het Kompakt-label.

Dit afsluitend festival wordt ook de gelegenheid om enkele van de beste artistieke performances en installaties terug te zien van de programmatie sinds 5 mei 2018: Gaëtan Rusquet met Meanwhile, Jocelyn Cottencin met een nieuwe versie van Monumental, Loie Fuller: Research d’Ola Maciejewska, Katerina Andreou met BSTRD, naast de Compagnie du Zerep en voor het eerst in Brussel: Sister Ship Live van Maxime Rossi. Muziek zal een belangrijke plaats innemen met het Basic Moves collectief, een selectie artiesten door Culte Agency en het Kompakt-label. KANAL- Centre Pompidou verwelkomt ook andere DJ’s van dat label, waaronder Michael Mayer en Tobias Thomas, naast meer avant-garde muzikanten als Oren Ambarchi & Will Guthrie en Masayoshi Fujita.

L’usine des films amateurs (de amateurfilmfabriek) van Michel Gondry zal uitzonderlijk open zijn tijdens de KANAL FABRIK- de nacht van de creatie, die zal plaatsvinden tijdens de nacht van 29 op 30 juni. De tentoonstellingen zullen eveneens toegankelijk zijn tijdens het festival. Daarnaast wordt ook een veiling van voorwerpen uit de Citroëngarage georganiseerd.

Info

Links
Waar Kanal — Centre Pompidou
Akenkaai
1000 Brussel

Hoe geraak ik hier?

Sommige activiteiten gaan mogelijk niet door omwille van corona-maatregelen. Kijk even op de site van de organisator.
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 21 juni 2019 tot 30 juni 2019
Prijs
Normaal
€ 14,0
Organisatie Kanal - Centre Pompidou
Contact info@kanal.brussels
+32(0)2 435 13 60
Bruzz

De beste uittips voor Brussel vind je bij BRUZZ. Ga naar BRUZZ.be, luister via 98.8, kijk naar BRUZZ op TV of neem het gratis uitmagazine mee.