U bent hier:

FeliXart Museum

Tentoonstelling Schilderkunst

De permanente collectie biedt een levendig overzicht van het omvangrijke en verrassende oeuvre van schilder Felix De Boeck (1898-1995), één van de belangrijkste grondleggers van de abstracte schilderkunst in België. De museumsite beslaat naast het moderne museumgebouw ook de voormalige woning en boomgaard - nu beeldentuin - van deze schilder uit Drogenbos.
Het FeliXart Museum vormt, samen met de boomgaard en de hoeve van de schilder Felix De Boeck, de site FeliX: een groene oase in een verstedelijkte omgeving., waar kunst en ecologie gecombineerd worden zoals Felix bijna 100 jaar leefde. Dit tweesporenbeleid laat toe van op de site FeliX een brug te slaan tussen kunst en ecologie. Een unieke setting om zowel de liefhebber van authentieke kunst met een grote K, als voor de liefhebber van erfgoed en ecologie, te behagen en met elkaar in contact te brengen.

COLLECTIE
De eigen collectie van het FeliXart Museum omvat een selectie van meer dan 1500 werken uit het oeuvre van Felix De Boeck. Het tentoonstellingsaanbod wordt jaarlijks uitgebreid met tijdelijke tentoonstellingen.

ERFGOEDSITE
Felix De Boeck bleef zijn hele lange leven in zijn geboortehuis wonen en werken. De historische hofstede uit 1777 wordt omgeven door een erf met bakoven, een boomgaard, kruiden- en groentetuinen. Het huis bleef sinds 1995 onaangeroerd en ademt nog de sfeer van ontmoeting die er altijd hing. De hoeve en omgeving maken deel uit van de museumsite over een kunstenaar die zocht naar zingeving, kunstliefhebber was en het land cultiveerde.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Links
Waar FeliXart Museum
Kuikenstraat 6
1620 Drogenbos

Hoe geraak ik hier?

Sommige activiteiten gaan mogelijk niet door omwille van corona-maatregelen. Kijk even op de site van de organisator.
Wanneer
  • Donderdag - zondag van10:30tot17:00
Prijs
Basistarief: 7,00 €; museumpassmusées: 0,00 €
€ 7,0
Contact info@felixart.org
02 337 57 22
Trefwoorden museumpassmusees, museumpas, jongerentip

BILL.be selecteert voor 16- tot 26-jarigen wat ze niet mogen missen. Tips, video's en wedstrijden!

Zin in meer musea?

Musea laten je online heel wat beleven en ontdekken.

Bekijk alle tips