U bent hier:

Feest in de Bib Leuven

Oktober betekent Feest in de Bib. En dat is dit jaar niet anders! Kom mee feesten op zaterdag 13 oktober. Ons rijkgevuld programma kadert dit jaar volledig in het thema van Duizend-en-één-nacht. Eentje om niet te missen dus. Alle info vind je op bib.leuven.be
PROGRAMMA

- Oorsprong van Duizend-en-één-nacht [Lezing]
Kenner van de Iraanse en Perzische literatuur Reza Farnoud vertelt over de geschiedenis van de verhalen van Duizend-en-één-nacht. Een must voor wie meer te weten wil komen over de oorsprong van de vertellingen.

- Buikdansen
Geen Duizend-en-één-nacht-feest zonder buikdansen. Eerst is het tijd voor een demonstratie, daarna ... is het aan jou!

- KNT-verhalen
De oorspronkelijke verhalen van Duizend-en-één-nacht waren niet zo onschuldig. Twee vertellers van De Verhalenwerf brengen de KNT-versie. Dat belooft ...

- Koerdische muziek
De Koerdische muziekgroep Nojin zorgt voor de muzikale intermezzo's.

- Teatime op Perzische wijze
Geniet van een heerlijk kopje dampende thee en een lekker dessertje dat de naam Yakh dar Behesht draagt.

- Henna-tattoos
Laat een henna-handschildering zetten zodat je deze dag voor een paar dagen letterlijk op je meedraagt.

- Boekenverkoop
Natuurlijk is er ook onze gegeerde boekenverkoop. Afgevoerde bibliotheekmaterialen gaan voor 1 euro de deur uit! De ideale gelegenheid om je boekenkast aan te vullen. Cash te betalen.

- Fotohoek
Neem een selfie in onze fotohoek met aangepast decor en leuke attributen of laat je vanaf 14.00 uur fotograferen door onze professional.

- Mini-expo's
Je kunt twee mini-expo's komen bezoeken: een foto-expo en een affiche-expo. De foto-expo met foto's van het Museum Kunst & Geschiedenis tonen allerlei Oriëntaalse voorwerpen die perfect in de verhalen van Duizend-en-één-nacht passen. De affiche-expo toont dan weer een paar beelden uit het Stadsarchief van Leuven.

- Voor kinderen
Natuurlijk is er ook feest voor de kinderen. In de Kinderbib lezen voorleesoma’s en -opa’s voor. Je kan er ook knutselen, een gezelschapsspel spelen of de schat van Ali Baba komen zoeken!

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar De Bib Leuven
Rijschoolstraat 4
3000 Leuven

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: zaterdag 13 oktober 2018
Organisatie De Bib Leuven
Links
Trefwoorden Leuven Leest