U bent hier:

FATWA

Brahim Nadhour, een Tunesiër die sinds zijn scheiding in Frankrijk woont, keert naar Tunis terug om er zijn zoon Marouane te begraven die omgekomen is bij een motorongeval. Hij ontdekt dat Marouane een militant was van een salafistische organisatie en besluit de personen die zijn zoon geïndoctrineerd hebben, op te sporen. Beetje bij beetje begint hij te twijfelen aan de omstandigheden van zijn dood.
Credits

REGIE: MAHMOUD BEN MAHMOUD; GENRE: DRAMA; MET: GHALIA BENALI, AHMED HAFIENE, SARRA HANNACHI; 2019; TUNESIË; 1U42; ARABISCH GESPR. NL/FR. ONDERTIT.

Pers

“Een detectiveverhaal, maar dan zonder toeters of bellen, en met een erg politieke lading: dat is Fatwa in een notendop. Regisseur Mahmoud Ben Mahmoud onderzoekt hoe de radicale islam het leven van gewone moslims overhoop gooit, maar houdt het altijd spannend.” (DE MORGEN)

“Fatwa werpt dus niet enkel een verhelderende (en verontrustende) blik op het troebele Tunesië, waar menselijke en onmenselijke interpretaties van hetzelfde geloof met elkaar in botsing komen. Omdat Ben Mahmoud je meezuigt in de speurtocht van Brahim ga je ook echt met de personages meeleven. Insjallah.” (VERTIGO)

“Hafiane en Benali zijn aan elkaar gewaagd met sterke, levensechte vertolkingen. Ze laten zien hoe een open dialoog mensen in staat stelt om elkaar te hervinden.” (DE STANDAARD)

 

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar De Roma
Turnhoutsebaan 286
2140 Borgerhout

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: woensdag 15 januari 2020
Prijs
Basistarief: 5,00 €
€ 5,0
Reservaties
Organisatie De Roma
Links