Fase
6 okt - 7 okt
Afgelopen

Fase - Rosas

Cultuurcentrum De FactorijWillem Lambertstraat 10, 1930 Zaventem
Dansvoorstelling
Geschikt voor alle leeftijden

Info

Fase, Four Movements to the Music of Steve Reich, de allereerste voorstelling van choreografe Anne Teresa De Keersmaeker, ging in 1982 in première. Fase bestaat uit drie duetten en één solo, gechoreografeerd op vier repetitieve composities van de Amerikaanse minimalist Steve Reich. De Keersmaeker gebruikt de structuur van Reichs muziek om een onafhankelijke bewegingstaal te ontwikkelen die de muziek niet louter illustreert maar er als het ware een nieuwe dimensie aan toevoegt. Zowel de muziek als de dans vertrekken van het principe van faseverschuivingen: door middel van minieme variaties beginnen aanvankelijk perfect synchroon uitgevoerde bewegingen langzamerhand te verglijden en te verschuiven, waardoor er een complex spel van voortdurend veranderende vormen en patronen ontstaat. 

Voor de eerste keer in de lange opvoeringsgeschiedenis geeft Anne Teresa De Keersmaeker deze voorstelling, die ze steeds zelf heeft gedanst, door aan twee nieuwe danseressen. 

Deze voorstelling maakt deel uit van het seizoensprogramma van het Kaaitheater en is gekaderd in een lang partnerschap tussen Rosas en het Kaaitheater.  

© Copyright afgehandeld door YouTube

Wanneer?

Evenement afgelopen
Afgelopen

Geschikt voor

Georganiseerd door

Prijzen en voordelen

Basistarief€ 28,00