U bent hier:

Fase, Four Movements to the Music of Steve Reich

Dansvoorstelling Moderne dans

Dé doorbraakvoorstelling (1982) van Anne Teresa De Keersmaeker.

Fase, Four Movements to the Music of Steve Reich, de allereerste voorstelling van choreografe Anne Teresa De Keersmaeker, ging in 1982 in première. Deze productie sloeg zowat in als een bom en wordt nog steeds beschouwd als het beginpunt van de hedendaagse dansbeweging die zich in Vlaanderen tijdens de jaren tachtig ontwikkelde.

 

Fase bestaat uit drie duetten en één solo, gechoreografeerd op vier repetitieve composities van de Amerikaanse minimalist Steve Reich. Net zoals de muziek, hanteert de dans het principe van faseverschuiving: minieme variaties laten aanvankelijk perfect synchroon uitgevoerde bewegingen langzamerhand verglijden en verschuiven, zodat een complex spel van wisselende vormen en patronen ontstaat.

 

De bewegingen zijn zo perfect uitgevoerd dat ze bijna mechanisch lijken en je – toch! – op een vreemde manier raken.

 

De taal van het vaak minimalistisch genoemde Fase is hoofdzakelijk abstract: er is geen verhaal, en de performers verwijzen niet naar personages. Met Fase zette Anne Teresa De Keersmaeker een belangrijke lijn uit voor haar latere oeuvre die alles te maken heeft met een specifieke verhouding tussen muziek en dans.

Info

Waar Westrand
Kamerijklaan 46
1700 Dilbeek

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Reservaties Bestel tickets
Organisatie Westrand
Contact info@westrand.be
Trefwoorden UiTinMijnRegio