U bent hier:

Fascinating Rhythm - Ilias Verbelen & Nathalie Matthys

Concert Klassieke muziek

Pianisten Ilias Verbelen en Nathalie Matthys lieten zich inspireren door de eerste regels van het populaire ‘Fascinating Rhythm’, geschreven door de Amerikaanse George Gershwin.
Ritme dat vasthoudt, ritme dat je voort stuwt, ritme dat dagenlang in je hoofd blijft malen…dat is een kolfje naar de hand van de Russische Igor Stravinsky. Is het mogelijk om deze twee legenden te verenigen in één concert?
De teksten van Gershwins liederen lieten een belletje rinkelen bij de twee jongedames. Gek genoeg sluiten de woorden vaak naadloos aan bij het verhaal van ‘Le Sacre du Printemps’, Stravinsky’s omstreden meesterwerk. ‘Le sacre du Printemps’ was dan ook één van de favoriete werken van Gershwin. Toeval…of niet?!

‘Fascinating Rhythm’ zal een kruisbestuiving worden tussen klassieke muziek, jazz, piano, zang en woord. ‘Le Sacre du Printemps’ zal in haar vierhandige versie weerklinken, afgewisseld met passende Gershwin songs en de meeslepende vertelling over een jong meisje dat zich opoffert voor het natuurgeweld van de lente.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar de VELINX
Dijk 111, bus 2
3700 Tongeren

Hoe geraak ik hier?

Sommige activiteiten gaan mogelijk niet door omwille van corona-maatregelen. Kijk even op de site van de organisator.
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: zondag 29 maart 2020
Prijs
Basistarief: 14,00 €; Vriend van de Velinx: 10,00 €
€ 14,0
Reservaties
Organisatie de VELINX
Contact tickets@develinx.be
012 80 00 40