U bent hier:

Fantasy

+1 punt

Lessenreeks Literatuur

Ben jij gebeten door het uitdagende genre fantasy? Dan ben je in deze opleiding aan het juiste adres om je hierin te specialiseren.

Fantasy wint immers aan populariteit in Vlaanderen. Maar toch zijn Vlaamse fantasyauteurs nog steeds sterk in de minderheid. Daarom starten wij met een uitgebreid fantasytraject in verschillende modules. Die kan je apart of aansluitend volgen.

Succesvol fantasyauteur, Pen Stewart, dompelt starters en ervaren fantasyschrijvers onder in dit genre.

Module I

We ontdekken het genre en onderzoeken het oerwoud aan subgenres. We gaan op zoek naar jouw eigen authentieke stem als fantasyschrijver. Ben jij de tuinarchitect of de tuinier? Serveer je dagelijkse kost of een menu als in een Michelin-sterrenrestaurant?

Verder komen aan bod: structuur, plot, ritme, symmetrie en asymmetrie, het oproepen van sense of wonder, het oproepen van suspence, het opbouwen van een fantasywereld en het scheppen van nieuwe wezens, jouw verhaaluniversum en magiesystemen.

Van harte welkom om mee op pad te gaan in dit boeiende universum.


Praktisch

De cursus vindt plaats op 6 zaterdagochtenden van 10 tot 13u en dat op twee verschillende locaties.

De eerste sessie op 10 oktober vindt plaats in LekkerGec vlakbij station Gent Sint-Pieters.

De andere sessies (17, 24 oktober, 21, 28 november en 5 december) vinden plaats in de bibliotheek van Melle. Dat is op 5 minuten per trein van Gent.
De bibliotheek ligt op een paar honderd meter van het station. Wil je met de wagen komen? De bib ligt vlak aan de afrit van de E40, R4 en E17 en heeft gratis parking.


15% korting voor:

jongeren (-26)
leden van de Literaire Loge
leerkrachten en studenten (op vertoon van leraren- of studentenkaart).
Heb je een UiTpas Gent-kansentarief? Dan krijg je 80% korting en betaal je slechts 26 euro. Stuur een e-mail met je UiTpasnummer naar info@creatiefschrijven.be met de vermelding van deze cursus. Dan ontvang je via mail een betalingsverzoek.

Je kan ook steun vragen aan familie en/of vrienden door je een waardebon cadeau te laten doen. Zo dragen zij een steentje bij aan jouw opleiding.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Links
Waar Lekker GEC
Koningin Maria Hendrikaplein 6
9000 Gent

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 10 oktober 2020 tot 5 december 2020
Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en concertzalen, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Intussen blijft UiTinVlaanderen je inspireren met met online concerten, voorstellingen en films.
Leeftijd 16+
Prijs
Basistarief: 130,00 €

€ 130,0

Kansentarief voor UiTPAS Regio Gent: € 26,0

UiTPAS Spaar hier een UiTPAS-punt
Organisatie Creatief Schrijven vzw

De museumpas, iets voor jou?

Met een museumpas bezoek je meer dan 180 Belgische musea zo vaak je wil.

Koop een museumpas

UiTPAS

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Haal nu je UiTPAS