U bent hier:

(Familie)theater Meneer Linh - Theater Tieret

10 jaar

Theatervoorstelling Tekst en muziektheater

Meneer Linh ontvlucht zijn door oorlog geteisterde land, op zoek naar een betere toekomst voor zijn kleindochter en zichzelf. Maar het nieuwe land voelt vreemd en koud aan. Tot hij op een dag meneer Vanderstichelen ontmoet. Die vertelt hem honderduit over het nieuwe land, de nieuwe stad en nieuwe gezichten. Warme woorden in een nieuwe taal. Ze verstaan elkaar niet. Maar toch luisteren ze, heel gretig, woord voor woord.
Op een dag worden meneer Linh en zijn kleindochter plotseling overgeplaatst naar een gesloten inrichting, elders in de vreemde, koude stad…
Met Het kleine meisje van meneer Linh schreef de Franse auteur Philippe Claudel een absoluut meesterwerk over de kern van het menselijk bestaan: de fundamentele behoefte aan het contact met anderen.
Het idee om samen met meester-verteller Hans Van Cauwenberghe dit pareltje wereldliteratuur van Claudel op de planken te brengen groeide reeds enkele jaren geleden. Vanuit een gezamenlijke fascinatie voor dit wonderlijk verhaal, vanuit een oprechte bezorgdheid over het hier en nu, maar ook vanuit een onstuitbare hoop. En vooral vanuit de overtuiging dat dit verhaal over vluchten en thuiskomen nu moet gebracht worden. Nu meer dan ooit.
Geef ons een scène en een publiek. Wij geven je een acteur-poppenspeler en een poppenspeler-acteur. En een uur lang vuur dat nog dagen blijft nasmeulen.
Van en met Hans Van Cauwenberghe, Joost Van den Branden, Mohamed Tajaouart
Poppen Patrick Maillard
€ 14 - € 13 (red.) - € 12 (abo/groep+12) - € 9 (-26j)
Er is de mogelijkheid om gratis een inleiding bij te wonen om 19.30 u. Inschrijven hiervoor is verplicht.
Deze voorstelling is geschikt voor jongeren vanaf 10 jaar.
i.s.m. Bibliotheek

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Theaterzaal Roxy
Stationsstraat 29
9140 Temse

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
tot
Leeftijd 10+
Prijs
Basistarief: 14,00 €; 65+: 13,00 €; abo/groep+12: 12,00 €; -26: 9,00 €
€ 14,0
Reservaties
Organisatie Gemeentelijk Cultuurcentrum Temse
Contact cultuur@temse.be
Links
UiTmetVlieg.be

Ontdek wat de Bende Van Vlieg hiervan vindt of geef zelf je mening over (Familie)theater Meneer Linh - Theater Tieret op UiTmetVlieg.be