U bent hier:

Falling Man

Concert Pop en rock

Een vierkoppige band uit Gent die nooit zo zou klinken als The Fall, David Bowie, Sonic Youth, Hank Williams, Captain Beefheart, Wire, Smokey Robinson en The Rolling Stones er niet geweest waren, zonder te klinken als een van hen.
Twee gitaren constant verliefd en in strijd, een beat die zowel solide als krom klinkt, emoties die rauw worden opgediend.

“B&D is de nieuwe single van Falling Man, twee riffs en een beat. B&D is de afkorting van Battered And Defeat, een kruising van twee straten in Gent, Marseille, Berlijn, Napels, Manchester, New York en overal elders ter wereld. Op die hoek zit een man op een stuk karton. Hij vraagt geld voor het plastic bekertje aan zijn voeten. Een andere man wandelt voorbij en er gebeurt bijna niks."

Falling Man heeft een solide live-reputatie opgebouwd en heeft bands als The Horrors, Ted Milton's Blurt en Caspar Brötzmann Massaker ondersteund.

Op hun tweede album ‘Ghost’ presenteert de band een verzameling nummers waar gitaren en illusies worden verbrijzeld, aangedreven door riffs en ruis die het hart doordringen, net als het algemene thema: verlies. De onderliggende melodieën en beats balanceren tussen vurig en rustgevend.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Café Chapeau
Steenweg op Turnhout, 8
2330 Merksplas

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
tot
Prijs
Basistarief: 0,00 €
gratis
Organisatie Café Chapeau