U bent hier:

Fake Label Night feat. Bombataz, IKRAAAN, NTREK, Uberdope SOLD OUT

Concert Hip hop, rnb en rap

Fake Records, in 2012 opgericht door de leden van Uberdope, groeide doorheen de jaren met releases van Brihang, NTREK, Bombataz en recent nog IKRAAAN uit tot één van de interessantste onafhankelijke labels in ons land. Begin februari verschijnt de allereerste Fake Sampler 01 op vinyl en naar aanleiding daarvan strijken alle acts onder Fake eenmalig neer op een Fake Label Night in AB Club!
----

Het Brusselse Bombataz laat zich niet eenvoudig omschrijven. Deze vier muzikale godenzonen plukken met schijnbaar gemak elementen uit elk mogelijk genre, gaande van een streepje jazz en een likje dansbare funk tot een snuifje synthhop, om uiteindelijk een onvergelijkbare cocktail te bekomen die altijd dansbaar is. Waar andere groepen al snel genadeloos uit de eerste bocht zouden gaan, houdt Bombataz het stuur stevig vast tijdens een wilde rit door hun universum.

Niemand doet wat IKRAAAN doet. Haar leeftijd belet haar niet nu al een eigen stem en een eigen stijl te ontwikkelen, die haar onderscheiden van alles en iedereen in ons land. Laat haar zoetgevooisde stem je niet afleiden van de bittere ernst in haar woorden, IKRAAAN maakt haar hypnotiserende soul trap uit heilige noodzaak. Het hart op de tong, om zo iedereen in het hart te raken, maar check dat vooral zelf op haar eerste ep 'HAPPY PILL.

NTREK is een groep die geen concessies zal maken. Die haar eigen tempo laat primeren boven dat van de muziekindustrie met haar vele ongeschreven regels. Die geen enkele trend hoeft te volgen om relevant te zijn. En die vorig jaar met 'Calping' een tijdloze klassieker afleverde die er altijd al heeft ingezeten. Op deze Label Night zal de groep enkele nieuwe nummers voor het eerst live brengen. Als dat geen argument is, dan weten wij het ook niet meer.

Weinig groepen binnen de vaderlandse hiphop met de staat van dienst van Uberdope. Na 2015 leek het drietal van de aardbodem verdwenen, maar in het najaar van 2018 trad de Gentse hiphoptrots terug in het licht, mét een stevige nieuwe plaat onder de riem. Sindsdien houdt de groep zich voornamelijk bezig met aanmaakblokjes verbranden op elk podium waar ze staan. En met het runnen van het tofste label van het land, laat ons dat even niet vergeten.

Brihang toont zich met zijn sterke platen, inventieve video's en stevige livereputatie als één van de bijzonderste stemmen van zijn generatie en slaagde er zo in om door de muren van zijn genre heen te breken. De alleskunner, die recent nog met de vingers in de neus de volle grote zaal in AB betoverde, zal op deze Label Night zijn rol als host met verve vervullen en ongetwijfeld hier en daar op het podium staan bij de andere acts.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Ancienne Belgique
Anspachlaan 110
1000 Brussel

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
tot
Prijs
Basistarief: 15,00 €; Voorverkoop: 15,00 €
€ 15,0
Reservaties
  • Bel naar 02-548.24.24
Organisatie Ancienne Belgique
Contact info@abconcerts.be
Links
Beleef Brussel

Beleef Brussel!

Op UiTinBrussel.be vind je 1001 gebruiksklare tips.

Ontdek ze hier