U bent hier:

Expositie! - Het Atelier - Studio 68

Tentoonstelling Schilderkunst

Het Atelier is:
Lennart Creutzburg - Beeldend kunstenaar
Niels Ballemans - Beeldend kunstenaar
Stijn Rompa - Fotograaf
Lennart Creutzburg
Mijn werk kent als rode draad een onderzoek naar het ‘zelf’ waarbij ik mijn eigen ‘zelf’ inzet als proefpersoon. De inspiratie voor mijn werk vindt zijn wortels in de psychoanalyse, wat ik steevast bestudeer en implementeer in mijn concepten. Ik gebruik mijn eigen psyche als medium, ik analyseer mijn psyche binnen verschillende experimenten. In mijn werkwijze tracht ik altijd het onbekende, het mystieke naar voren te halen in dat wat ik maak. De fysieke vorm van mijn werk kent echter geen vast medium, ik beweeg mijzelf tussen de media film, sculptuur, 2D, performance en alles wat daar tussen ligt.

Website: www.lennartcreutzburg.nl

Niels Ballemans
Niels maakt grote, zorgvuldig gecomponeerde, krachtige en expressieve werken. Hij combineert klassieke technieken met minder traditioneel materiaal gebruik. Uitdagend door provocerende plaatsing van kleurvlakken en lijnen. Hetgeen resulteert in werken die een blijvende impressie nalaten.

Voor een Nederlander doen zijn werken vaak verrassend exotisch aan. Ballemans lijkt een kind van de wereld die toevallig Nederlander is. Er spreekt een grote interesse in andere culturen uit zijn werk en periodes in Spanje, Afrika en Costa Rica hebben Ballemans’ werk duidelijk beïnvloed.

Mensen komen steeds weer terug in zijn werken. Ontmoetingen met anderen, hun verhalen en hun lot vormen met regelmaat de aanleiding voor een werk.
Het is een zoektocht naar datgene wat het gedachtegoed en de emotie overstijgt.

Meer info over de kunstenaar en zijn kunst: www.nielsballemans.com

Stijn Rompa
Stijn is in zijn fotografisch werk op zoek naar verstilling. In zijn studio bouwt hij zijn eigen ruimtes die het décor en het onderwerp vormen voor zijn foto’s. Met oog voor compositie, lijnvoering en belichting gaat hij binnen het décor op zoek naar een beeld dat rust brengt. Om deze rust en ruimte te bevestigen, wordt er regelmatig een passend object in het décor geplaatst, dat zich verhoud met de ruimte.

Website: www.stijnrompa.nl

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Studio 68
Kapelstraat 310
2660 Hoboken (Antwerpen)

Hoe geraak ik hier?

Wanneer

tot

Open op:

  • Vrijdag van 11:00 tot 18:00
Prijs
Basistarief: 0,00 €
gratis