U bent hier:

EXPO: WIM ADRIAENSSENS - SCHILDERIJEN LEARNING TO FLY

Tentoonstelling Schilderkunst

Wim Adriaenssens is kunstenaar sedert 1991. Hij startte zijn loopbaan als meubel- en mode-ontwerper. Vandaag schildert Wim figuratief en maakt hij daarvoor op een abstracte manier gebruik van zijn materialen.
Wim Adriaenssens is kunstenaar/designer sedert 1991. Hij startte zijn loopbaan als meubel- en mode-ontwerper waarbij hij sterk beïnvloed werd door o.a. Issey Miyake en Yohji Yamamoto. Wim schildert figuratief maar weet zijn materialen op een abstracte manier te gebruiken, door bijvoorbeeld gebruik te maken van de ‘gestes’ , zoals Alechinsky die toepaste: gebruikmaken van de arm en het ganse lichaam om te schilderen.

Wims onderzoek naar materialen bracht hem bij Venetiaans terpentijn, een bijna vergeten product dat hij niet enkel als bindmiddel voor zijn pigmenten gebruikt, maar als volwaardig schilderkundig medium. Hierdoor ontstaat een specifiek beeld van de verf en krijgen de schilderijen hun sterk energetische lading. Een energie die hij kanaliseert om verschillende emoties van het mannelijk lichaam te verbeelden. Het gebruik van het doek ontleent Wim aan zijn voorliefde voor Chinees penseelschilderen en Chinese kalligrafie: delen van het doek worden wit gelaten. Het principe van ‘WU WEI’ komt hier duidelijk naar voren: een maximale impact met een minimum aan middelen.

Info

Waar CC de Meent Foyer Tentoonstellingen

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 20 februari 2019 tot 15 maart 2019
Reservaties Bestel tickets
Organisatie CC de Meent
Links
Trefwoorden expo