U bent hier:

Expo 'Liberation Tour. 75 jaar bevrijding van Hasselt'

Tentoonstelling Geschiedenis

Op 7 september 1944 rolden de pantservoertuigen van het Amerikaanse leger Hasselt binnen. Na jaren van bezetting en de ‘precisiebombardementen’ die enkele maanden eerder nog de Hasseltse stationsbuurt vernielden, ontvingen de inwoners de Amerikaanse soldaten met open armen. De Second Armored Division (Hell on Wheels) bleef in Hasselt tot ze in december 1944 opnieuw vertrok naar het slagveld in Bastogne. Enkele maanden lang deelden de Hasselaren lief en leed met de Amerikaanse soldaten.
Foto’s, affiches en documenten tonen je hoe de Hasselaren – en in het bijzonder de kleine Marie - de wereldgebeurtenissen in hun stad meemaakten, van 1940 tot 1945, toen de Hasseltse burgemeester Jozef Bollen de 'wimpel der bevrijding' aan de Amerikaanse generaal Isaac White overhandigde.

Deze expo kadert in een groter geheel van activiteiten, georganiseerd rond de bevrijding van Hasselt onder de noemer ‘Liberation Tour’. In september mag je je verwachten aan een kampement, een re-enactment van de intrede van de pantserdivisie, een bal op de Grote Markt en vele herdenkingen.

Openingsuren:
Dinsdag tot en met zondag, van 10 tot 17 uur.
Tussen 1 november en 31 maart in het weekend van 13 tot 17 uur.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Het Stadsmus
Guido Gezellestraat 2
3500 Hasselt

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 8 juni 2019 tot 5 januari 2020
Prijs
Basistarief: 0,00 €
gratis
Contact hetstadsmus@hasselt.be
Links
Trefwoorden stadsmusexpos, expovoorvisithasselt, toerismelimburg, visitlimburg, owner-omd-2019, Open Monumentendag 2019, bevrijdingsfeesten, omd-2019-official, toerisme limburg, museumpassmusees, Museumpas

Heb je al een Museumpas?

Met je museumpas bezoek je deze expo gratis of met een fikse korting.

Ontdek 'm hier!