U bent hier:

Expo "Klaar voor De Krook"

Tentoonstelling Politiek en maatschappij

De gloednieuwe stadsbibliotheek aan De Krook opent begin 2017 de deuren. Voor het zover is, kom je in de inkomhal van Bibliotheek Zuid, Graaf van Vlaanderenplein 40, alles te weten over haar toekomstige bewoners, de archeologische opgravingen, de glaspartijen en lamellen, de renovatie van het Wintercircus en de aanleg van het openbaar domein. De tentoonstelling is gratis.
Sinds 2011 maakt de site tussen de Lammerstraat, de Grote Huidevettershoek, de Platteberg en de rivier de Schelde een spectaculaire metamorfose door. Nu de ruwbouwwerken bijna afgerond zijn, blikken we terug op het buitengewone bouwproces van De Krook.

In de inkomhal van de huidige bibliotheek bouwden we een stukje van De Krook na waarin iedereen zich in De Krook kan wanen. Kom er meer te weten over de archeologische opgravingen, de glaspartijen en lamellen, de belevingstrappen, ... en blik mee vooruit naar de renovatie van het Wintercircus en de aanleg van het openbaar domein.
In de loop van het najaar lichten we er ook een tipje van de sluier over de plannen van de andere toekomstige ‘bewoners’ van de Krook.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Hoofdbibliotheek Gent Zuid
Graaf van Vlaanderenplein 40
9000 Gent

Hoe geraak ik hier?

Wanneer

tot

Open op:

  • Maandag - donderdag van 10:00 tot 19:00
  • Vrijdag - zaterdag van 10:00 tot 17:00
Prijs gratis
Organisatie Hoofdbibliotheek Gent Zuid
Contact +32 9 2667000
Links
Trefwoorden wijk__binnenstad