U bent hier:

Expo historische kaarten: Oorlog en cartografie

Tentoonstelling Erfgoed

Bibliotheek De Kimpel laat je kennis maken met de boeiende wereld van historische kaarten. Erik Van Hove is fan van de bibliotheek van Bilzen én verzamelaar van historische kaarten uit de 16e tot de 18e eeuw. Zijn prachtige kaarten van onze contreien worden in meerdere afleveringen tentoongesteld in de exporuimte in de bibliotheek.
Deze vierde aflevering laat prachtige oude kaarten en prenten van 16e , 17e en 18e eeuw zien. Deze turbulente tijden waren een stimulans voor de ontwikkeling van cartografie. Kaarten lieten de mensen toe om de krijgsverrichtingen te volgen, de tochten van de legers en de belegeringen van de steden.

In de 16e eeuw was de kaartproductie nog afgestemd op de gegoede burger die mee de ontdekking van de nieuwe wereld wou volgen. In de 17e en vooral 18e eeuw werd de cartografie meer en meer in handen genomen door militairen, enerzijds om de krijgsverrichtingen te plannen en anderzijds om verslag uit te brengen van hun roemruchte daden.

GELEID BEZOEK
Op de volgende tijdstippen leidt Erik Van Hove een beperkte groep bezoekers door de expo en verschaft daarbij deskundige en bevlogen uitleg:
- woensdag 25 april om 20 uur
- maandag 30 april om 20 uur
- zondag 6 mei om 10 uur
- dinsdag 15 mei om 20 uur
De plaatsen zijn telkens beperkt tot 10 personen.
Deelname aan de opening met lezing of een geleid bezoek is gratis. Vooraf inschrijven is verplicht.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Bibliotheek De Kimpel Bilzen
Eikenlaan 23
3740 Bilzen

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 21 april 2018 tot 18 mei 2018
Prijs
Basistarief: 0,00 €
gratis
Organisatie Bibliotheek De Kimpel Bilzen
Trefwoorden #bilzen, biesonder boeiend, belevingsbibliotheek, historische kaarten, #erfgoed, Erfgoed Haspengouw, #bibliotheek, heemkunde