U bent hier:

Expo Euro-Kartoenale ‘De Muur’

De Euro-Kartoenale is een tweejaarlijks cartoonwedstrijd die sinds 1978 in Kruishoutem georganiseerd wordt. Cartoonisten van over de hele wereld worden elke editie opnieuw uitgenodigd om rond één specifiek thema te werken.
Deze thema’s worden zorgvuldig uitgekozen, zijn universeel en niet altijd voor de hand liggend. Eenvoud, kwaliteit, eerlijkheid en respect voor de artistieke creaties van de cartoonist zijn principes die de organisatoren hoog in het vaandel dragen. Door de jaren heen is de Euro-Kartoenale dan ook uitgegroeid tot een internationaal erkende wedstrijd die tot de absolute wereldtop behoort.

Voor de 22ste editie van de Euro-Kartoenale werd gekozen voor het thema ‘De Muur’, geïnspireerd door de 30ste verjaardag van het vallen van de Berlijnse muur en het feit dat we vandaag over de ganse wereld nieuwe grensmuren zien ontstaan. Maar liefst 985 cartoonisten uit 87 verschillende landen (een absoluut record) stuurden 2750 cartoons in. De eerste drie prijzen gingen naar Dogan Arslan (Turkije), Luis Demetrio Calvo Mecho (Costa Rica) en Jalal Pirmarzanad (Iran), maar er werden nog tal van andere prijzen en vermeldingen uitgereikt.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Gemeentehuis De Panne
Zeelaan 21
8660 De Panne

Hoe geraak ik hier?

Wanneer

tot

Open op:

  • Maandag - zaterdag van 9:00 tot 12:00 van 13:00 tot 17:00
Prijs
Basistarief: 0,00 €
gratis
Organisatie Dienst Cultuur De Panne
Contact cultuur@depanne.be
058/429753
Links