U bent hier:

Expo DRESS.CODE. Collectieverhalen onthuld

+1 punt

Wat zegt een verdwenen knoop op een mantel, een strakke jurk in een felle kleur, een verborgen zakje in een gilet, een japon met brede schapenboutmouwen of een maatpak in fijne wol? De jurken, hoeden, sieraden en schoenen die Modemuseum Hasselt bewaart, werden geselecteerd, gedragen en gekoesterd en zijn verbonden met herinneringen, emoties en avonturen. Ze vormen een tastbare getuigenis van een geleefd leven, een individuele geschiedenis.
Voor DRESS.CODE. dook Modemuseum Hasselt in het eigen, rijk gevulde archief. Aan de hand van vijf thema’s of ‘codes’ (vorm, stof, vanitas, identiteit en verhalen) ontleden we onze objecten en brengen we persoonlijke, vaak verborgen, verhalen rond schoonheid, hoop, zelfvertrouwen, klasse en levensstijl. De tentoonstelling wisselt talloze anonieme stukken af met iconische objecten van designers en modehuizen zoals Comme des Garçons, Raf Simons, Alexander McQueen en Yves Saint Laurent. Verder stellen we enkele recente aanwinsten voor het eerst tentoon. Een inspirerende expo die je ongetwijfeld ook inzicht geeft in je eigen ‘dresscode’.

Reserveren is verplicht.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Modemuseum Hasselt
Gasthuisstraat 11
3500 Hasselt

Hoe geraak ik hier?

Wanneer

tot

Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en concertzalen, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Intussen blijft UiTinVlaanderen je inspireren met met online concerten, voorstellingen en films.
Prijs
Basistarief: 8,00 €; 12-26 jaar: 3,00 €; 65+: 6,00 €; -12 / UiTpasHasselt: 0,00 €

€ 8,0

Kansentarief voor UiTPAS Hasselt: € 1,6

Reservaties
UiTPAS Spaar hier een UiTPAS-punt
Organisatie Modemuseum Hasselt
Contact modemuseum@hasselt.be
Trefwoorden visitlimburg, UitpasHasselt, Bevestigd2020, expovoorvisithasselt, UitinHasselt, bevestigd2021
Verschenen artikels Dit zijn de kleine musea van Limburg (UiTX)

UiTPAS

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Haal nu je UiTPAS