U bent hier:

Expo | Drawing Attention

Tentoonstelling Architectuur

De tekening is dood, leve de tekening!
Architect Jef Van Ranst had een droom: jonge talenten opnieuw aan het tekenen krijgen. De tekening, met de hand gemaakt, als een uitdrukking van een ontwerpproces of als communicatiemiddel eerder dan de tekening als artistiek artefact. Jaarlijks zoekt de Stichting Jef Van Ranst naar ontwerptekeningen die een proces, een idee of ruimtelijk voorstel visueel uitdrukken.

Tijdens het Festival van de architectuur ontdek je op de tentoonstelling ‘Drawing Attention’ de laureaten van de Prijs Jef Van Ranst 2019. Snelle schetsen worden afgewisseld met uitgewerkte tekeningen. Een vierkoppige jury, Tony Fretton (Tony Fretton Architects), Inge Vinck (architecten de vylder vinck taillieu), Dirk Somers (Bovenbouw Architectuur) en Philippe van Goethem (SVR-ARCHITECTS), maakte de selectie.

Op 25 september vindt aansluitend het gelijknamige symposium plaats dat bijdrages over de positie, het maken en de waarde van de architectuurtekening in het ontwerpproces samenbrengt.

Je kan de tentoonstelling dagelijks bezoeken tussen 9 en 18 uur.

‘Drawing Attention’ is een initiatief van de Stichting Jef Van Ranst in samenwerking met KU Leuven, UAntwerpen, UGent, UHasselt en VUB en het Vlaams Architectuurinstituut.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar KU Leuven Faculteit Architectuur Campus Sint-Lucas Gent
Hoogstraat 51
9000 Gent

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 21 september 2019 tot 27 september 2019
Prijs
Basistarief: 0,00 €
gratis
Links
Trefwoorden Festival van de architectuur