U bent hier:

Expo Blue Mind door fotograaf Dirk Du Chau

+1 punt

Tentoonstelling Fotografie

Wat doet de zee met ons? 
We houden ervan om dicht bij de zee te zijn. We zoeken haar telkens weer op. We komen tot rust door de zilte geur, het ruisen van de golven, de zeebries. Aan zee krijgen we letterlijk en figuurlijk weer adem. 'Blue Mind' heet dit fenomeen: de positieve impact van de zee op onze gedachten en gevoelens. 

Tineke Seys (Vlaams Instituut voor de Zee) doet wetenschappelijk onderzoek naar dit fenomeen van Blue Mind. Fotograaf Dirk Du Chau is geïntrigeerd door haar onderzoek en legt op zijn manier Blue Mind vast, niet in harde wetenschappelijke bewijzen maar in sprekende beelden. 

Sinds 2016 'steelt' hij voor zijn Blue Mind-reeks niet-geënsceneerde momenten. Hij voelt en vindt de positieve impact van de zee van De Panne tot in Het Zwin, maar toch vooral in Oostende. Zijn reeks, waarvan je hier een deel kan zien, is een verzameling van kleine en grote verhalen, tegelijk ingetogen en sterk vormgegeven. 

Wie is fotograaf Dirk Du Chau? 

Dirk Du Chau (°1957, Geraardsbergen) ontwikkelt in 1975 zijn eerste foto's in Griekenland, in een tent die als donkere kamer is ingericht. Hij volgt een opleiding fotografie aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Gent. Hij wordt lichtontwerper, maar blijft daarnaast tijd investeren in het maken van reportages, portretten en landschappen. Zijn beelden zijn telkens weer bijzondere composities, oogstrelend mooi maar met een weerhaakje. Een weerhaakje dat de toeschouwer uitnodigt om op zoek te gaan naar het verhaal in het verhaal en zo aan de beelden een eigen invulling te geven. 

Praktisch 
Tot en met 12 oktober
Nieuwe Gaanderijen, zeedijk Oostende
Vrij te bezichtigen

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Links
Waar Nieuwe Gaanderijen
Koning Boudewijnpromenade (Zeedijk) z/n
8400 Oostende

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 18 augustus 2020 tot 13 oktober 2020
Prijs
Basistarief: 0,00 €

gratis

UiTPAS Spaar hier een UiTPAS-punt
Organisatie Dienst Cultuur Oostende
Contact cultuur@oostende.be
059 25 88 20

UiTPAS

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Haal nu je UiTPAS