U bent hier:

expo Alebrijes, recuerdos y poemas

6 jaar

Tentoonstelling Fotografie Meerdere kunstvormen Poezie Samenleving Decoratieve kunst

"Alebrijes, recuerdos y poemas" is een expo over het Feest van de Doden met oude Azteekse en hedendaagse gedichten, kleurrijke ambachtelijke figuren van papier-maché en foto's van de Día de Muertos in Mexico.
De expo Alebrijes, recuerdos y poemas luidt het Feest van de Doden in, dat wordt gevierd in Permeke op 31 oktober. In de aanloop naar dit feest zijn er verschillende activiteiten vooor kinderen en volwassenen. Deze expo over het Feest van de Doden toont oude Azteekse en hedendaagse gedichten, kleurrijke ambachtelijke figuren van papier-maché en foto's van de Día de Muertos in Mexico. 


 de alebrijes van kunstenaar Francisco Manzano 


Alebrijes zijn voorwerpen uit papier-maché, met als onderwerp fantastische, ludieke en komische figuren die kleurrijk beschilderd worden.

Door terug te gaan naar de Mexicaanse traditie van kartonwerk en papier-machè, leidt Francisco ons door een droomwereld. Hij ontwerpt figuren die uit het niets zijn ontstaan en die buitengewone vormen en kleuren krijgen, alsof ze voortkomen uit onwezenlijke dromen en een overweldigende realiteit.

 de foto-expo van fotograaf Cuauhtémoc Garmendia


Cuauhtémoc brengt de Mexicaanse traditie om de doden te eren in beeld.

Cuauhtémoc Garmendia Alfaro is freelance fotograaf. Hij heeft gewerkt voor verschillende kranten en tijdschriften, in België en Latijns-Amerika. Hij was ook de huisfotograaf van het Zuiderpershuis wereldcultuurcentrum, Zomer van Antwerpen, De Roma en Rataplan. Als stadsfotograaf van Antwerpen werkte hij samen met het MAS, het Red Star Line museum en het Rubenshuis. Hij werkt ook mee aan projecten van diverse artistieke en sociale organisaties. Momenteel is hij huisfotograaf van het theatergezelschap Tutti Fratelli. 

 de gedichten van een oude Azteekse dichter en enkele hedendaagse Mexicaanse dichters


Sandra Olguin van het CEM (Centrum voor Mexicaanse studies) selecteerde gedichten van Nezahualcoyotl (1402 – 1472), koning van Acolhuacan, dichter en filosoof, en van de Mexicaanse schrijver Juan Rulfo (1917 - 1987) en andere hedendaagse Mexicaanse dichters.


 

Info

Links
Waar Bibliotheek Permeke
De Coninckplein 26
2060 Antwerpen
Wanneer

tot

Open op:

  • Maandag - zondag van 10:00 tot 17:00
Leeftijd 6+
Prijs gratis
Organisatie Bibliotheek Permeke
Trefwoorden dia de los muertos, feest van de doden, mexico, alebrijes, poemas, expo, permeke, bibliotheek, de coninckplein, 2000BIB, antwerpenleest, Bevestigd2020
UiTmetVlieg.be

Ontdek wat de Bende Van Vlieg hiervan vindt of geef zelf je mening over expo Alebrijes, recuerdos y poemas op UiTmetVlieg.be