U bent hier:

Experimentarium

Tentoonstelling Wetenschap

Het Experimentarium van de ULB laat de bezoeker op een ludieke manier kennismaken met de de grote domeinen van de fysica. Door voorstellingen van verschillende fysicaproeven krijgt deze wetenschap een nieuw gezicht. Niet alleen studenten van de wetenschapsfaculteiten kunnen er van leren, ze zijn ook interessant voor leerlingen van het secundair onderwijs en voor het grote publiek.
In het Experimentarium van de ULB kan de bezoeker kennismaken met fysicaproeven die enkele grote domeinen van de fysica illustreren. Deze voorstellingen zijn opgesteld met een didactisch doel: zij dienen als hulp voor de studenten van de wetenschapsfaculteiten, maar eveneens voor de leerlingen van het secundair onderwijs als voor het grote publiek dat zich voor de wetenschap interesseert. Dank zij deze experimenten kunnen de eerstgenoemden de hun aangeleerde theorieën testen, terwijl de laatstgenoemden vertrouwd worden gemaakt met de basisbeginselen van de fysica. Het Experimentarium bezit ook oude instrumenten die gebruikt werden voor onderzoek door de professoren van de ULB.

Opgelet: tijdens de schoolvakanties is het Experimentarium gesloten. Individueel bezoek is gratis maar voor groepen wordt euro 2,50 per persoon gerekend. De rondleidingen duren 1 à 2 uur en reservatie is verplicht. Rondleidingen mogelijk in het Nederlands.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar ULB - Campus de la Plaine
Triomflaan 236
1050 Elsene

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
  • Maandag - zondag
Prijs gratis
Contact +32 2 6505456
Links
Bruzz

De beste uittips voor Brussel vind je bij BRUZZ. Ga naar BRUZZ.be, luister via 98.8, kijk naar BRUZZ op TV of neem het gratis uitmagazine mee.