U bent hier:

Erfgoeddag 'Die wereld wil ik erven'

Tentoonstelling Meerdere kunstvormen

Dit jaar staat Erfgoeddag in het teken van ‘erven, nalaten, erfgoed’. HVV en Kunst in het Geuzenhuis nodigden Vera Vermeersch uit een tentoonstelling samen te stellen met eigen werk, opdrachten en resultaten van de erfgoedworkshop. Auteur Katrien Van Hecke brengt tussendoor fragmenten uit oude sprookjes, Yerna Van den Driessche zorgt voor een poëtische noot.
Dit jaar staat Erfgoeddag in het teken van ‘erven, nalaten, erfgoed’. De gelegenheid voor HVV om de creatieve vrouw in de spotlights te plaatsen. HVV en Kunst in het Geuzenhuis nodigden Vera Vermeersch uit een tentoonstelling samen te stellen met eigen werk en dat van enkele leerlingen. De klemtoon ligt op ambacht en erfgoed, wat in de wandtapijten van Vera Vermeersch perfect tot uiting komt. Rode draad zijn de waarden die we aan de volgende generaties willen doorgeven.

Op Erfgoeddag bieden wij u nog enkele extra’s aan. Auteur Katrien Van Hecke speelt in op de link tussen het ambacht van het weven en de mondelinge vertelcultuur. Zij brengt oude volkssprookjes, verhalen en fabels, afwisselend om 11:00, 14:00 en 15:00. Yerna Van den Driessche zorgt voor een poëtische noot om 16:00. Dit alles wordt aangeboden in een gezellige sfeer, met hapjes en drankjes.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar VC Geuzenhuis
Kantienberg 9
9000 Gent

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: zondag 26 april 2015
Prijs gratis
Organisatie Kunst in het Geuzenhuis
Links
Trefwoorden wijk__binnenstad