U bent hier:

Erfgoeddag: De nacht

Cursus of workshop Meerdere kunstvormen

Erfgoeddag 2020 staat in het teken van 'De Nacht'. Tijdens onze inspiratiesessies ontdekt u verrassende manieren om op dit thema in te zetten. Bijvoorbeeld door creatief aan de slag te gaan met zintuigen.
Link om in te schrijven: https://faro.be/kalender/inspiratiesessie-erfgoeddag-2020-wat-als-er-geen-beeld-sint-niklaas-faro-praktijk.
Wat rest er ons als het beeld wegvalt? Een hele wereld! Laat bezoekers op Erfgoeddag genieten van nieuwe ervaringen zoals voelen, proeven en ruiken. We zetten tijdens deze sessies in op zintuigen en hopen u hiermee te inspireren om zelf een activiteit te bedenken die het publiek en alle zintuigen triggert en mogelijk terug meevoert naar het verleden. Denk zelf maar aan de geuren die u terugbrengen naar uw kindertijd. Maar hoe gaat u hier nu zelf mee aan de slag? U bent van harte welkom op onze inspiratiesessies die inzetten op zintuigen.
Doelgroep: iedereen die interesse heeft om deel te nemen aan Erfgoeddag.

Programma

13.30 uur: Onthaal

14.00 uur: Wat is Erfgoeddag en wat houdt het thema ‘De Nacht’ in? | Tine Vandezande (FARO) en Niko Van Kemseke (Erfgoedcel Waasland)

14.30 uur: Nick Mermans van Blindenzorg Licht en Liefde schetst diverse soorten slechtziendheid, geeft toelichting bij enkele opmerkelijke samenwerkingsverbanden en vertelt welke materialen u bij hen kunt uitlenen.

15.00 uur: Hoe ervaren slechtzienden een museum? Wat interpreteert u wanneer er een object wordt omschreven? En hoe sterk is uw smaakzin ontwikkeld? Ontdek het zelf tijdens drie doorschuifsessies.

16.30 uur: Afsluiter

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Stedelijke musea Sint-Niklaas - afdeling SteM Zwijgershoek
Zwijgershoek 14
9100 Sint-Niklaas

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
  • tot
Prijs
Basistarief: 0,00 €
gratis
Organisatie Stedelijke musea Sint-Niklaas - afdeling SteM Zwijgershoek
Contact reservatiemusea@sint-niklaas.be
037783450
Trefwoorden FARO erfgoedcel SteM Sint-Nikaas erfgoeddag