U bent hier:

Eregalerij Charles Wellens - nieuwe werken

Tentoonstelling Schilderkunst

De 'Eregalerij Charles Wellens' brengt sinds 2015 permanent hulde aan onze Lummense kunstschilder Charles Wellens. Elk jaar worden nieuwe werken tentoongesteld in de vroegere inkomhal van het Administratief Centrum.
Op zondag 27 oktober 2019 opent het ‘Genootschap kunstschilder Charles Wellens’, in samenwerking met het gemeentebestuur van Lummen, de nieuwe tentoonstelling met als thema 'Openbaar en toch onbekend’. Twaalf bijzonder fraaie houtskooltekeningen van Charles Wellens, meestal voorstudies voor zijn latere creaties in olieverf, zullen immers voor de allereerste keer deel uitmaken van een tentoonstelling. Ze werden door de schilder nagelaten aan de Provincie Limburg. Zeer uitzonderlijk verkreeg het Genootschap de toelating van de vzw Het Domein Bokrijk, waar de houtskooltekeningen momenteel bewaard worden, om deze bijna 100-jaar oude kunstwerken te laten terugkeren naar Lummen, de geboorteplaats van Charles Wellens.

Begin 2019 tekenden het gemeentebestuur van Lummen en de vzw Het Domein Bokrijk een samenwerkingscharter. Het is de bedoeling dat beide instanties nauwer met elkaar gaan samenwerken. Het uitlenen van de houtskooltekeningen is daar al een mooi voorbeeld van. In de raadzaal kan je bovendien genieten van
- een lezing door vzw Het Domein Bokrijk over Charles Wellens en zijn betekenis voor Het Domein Bokrijk;
- een literaire toelichting door de heer Fons Houben.

En als kers op de taart zal deze namiddag opgeluisterd worden door de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans.

Iedereen is die dag van harte welkom tussen 14.30 en 18.00 uur, in het Administratief Centrum, Gemeenteplein 13, Lummen. Een unieke gelegenheid om op zondag de Eregalerij te bezoeken. De toegang is volledig gratis. Tot dan!

Voor meer informatie kan je terecht aan de UiTbalie: Dr. Vanderhoeydonckstraat 56, Lummen, 013 390 515, vrijetijd@lummen.be, www.lummen.be

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Administratief Centrum
Gemeenteplein 13
3560 Lummen

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: zondag 27 oktober 2019
Prijs
Basistarief: 0,00 €
gratis
Organisatie Genootschap kunstschilder Charles Wellens
Contact vrijetijd@lummen.be
013 390 515
Links
Trefwoorden Erfgoed, Kunst, Schilderijen, Charles Wellens, Lezing, Muziek, Cultuur