U bent hier:

Er is geen begin - midden - einde. (werktitel: Gebreid brein)

Theatervoorstelling Tekst en muziektheater

Een fantasierijke, beeldende voorstelling die zich afspeelt in een verloren wereld met begin noch einde. Maar met een sprankje hoop.

'Tijdens mijn jeugdjaren in een onstabiel gezin ben ik op veel verwarrende plaatsen geweest in de buitenwereld en in mijn hoofd. Ons gezin viel langzaam uit elkaar en ik link dat met de afbrokkelende geest van een mens met dementie.' - theatermaker Ruud Horrichs, Gebreid brein

 

Een mens met dementie heeft meer overeenkomsten met ‘gewone’ mensen dan men in eerste instantie denkt. Dementie is een uitvergrote, en oneerlijke, vorm van een bundeling levensvragen waarmee veel mensen in de samenleving worstelen, zoals in het geval van rouwverlies en een burn-out: wie ben ik? Waar ben ik? En waar ga ik naar toe?

 

Iedereen krijgt op een bepaald punt te maken met gevoelens van verwarring, desoriëntatie, angst en het niet meer weten. Het zorgt voor een gevoel van ‘off balance’ en veel vragen.

 

Gebreid brein toont de geest van een vrouw in een steeds meer gefragmenteerd, afbrokkelend universum. Een fantasierijke, beeldende voorstelling die zich afspeelt in een lost world, waar geen begin, midden en einde bestaat. Maar wel een sprankje hoop.

 

Gebreid brein wordt een avond vol dynamiek en essentie die inslaat als een bom. Het maakt het ‘ik weet het even niet’ bespreekbaar, in een samenleving waarin alles gericht is op ‘dat je het wel zeker moet weten’.

Info

Waar Westrand - Cultuurcentrum Dilbeek
Kamerijklaan 46
1700 Dilbeek

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: donderdag 24 oktober 2019
Reservaties Bestel tickets
Organisatie Westrand
Contact info@westrand.be
Trefwoorden dilbeek, UiTinMijnRegio