U bent hier:

Engelenburcht door de ogen van een kunstenaar

Tijdens deze editie van Open Monumentendag laten we artiesten uit de buurt het werk doen. Ze installeren zich in de kloostertuin, in de gang of in het Belevingscentrum ’14-’18 en tonen verschillende stijlen en technieken om de ‘Engelenburcht’ af te beelden. Sommigen tekenen, schilderen of aquarelleren, terwijl anderen zich uitleven met kleuren of woorden. Het prachtige kader van deze erfgoedsite schept een onbevangen sfeer om zowel de stilte als de grootsheid en de rijke (oorlogs)geschiedenis van het monument te beleven. De kunstenaars hebben vaak een andere invalshoek, oefenen zich in perspectief en laten je meekijken naar en in dit unieke stukje erfgoed.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Engelenburcht
Kruineikestraat 5a
3150 Tildonk (Haacht)

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: zondag 10 september 2017
Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en concertzalen, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Intussen blijft UiTinVlaanderen je inspireren met met online concerten, voorstellingen en films.
Organisatie Toerisme Vlaams-Brabant vzw
Contact grooteoorlog@vlaamsbrabant.be
Trefwoorden owner-omd-2017, Europees thema, Herbestemming en restauratie, Uitzonderlijk open, Religieus erfgoed, Open Monumentendag 2017, omd-2017-official