U bent hier:

Elsa Stubbé - 'Les extraterrestres ont mangé mon jardin'

Tentoonstelling Fotografie

Fotografisch project dat afbeeldingen uit mijn doelloze reizen in natuurgebieden of in plekken waar het landschap bewerkt werd om natuurgebieden te reconstrueren omvat, alsook archiefbeelden uit boeken van wetenschappelijke vulgarisatie.
Het project, dat sinds eind 2016 loopt, is een persoonlijk en poëtisch onderzoek over de verbeelding, het verhaal van de natuur en de band tussen de mens en deze twee aspecten in de westerse cultuur. Hoe heeft de natuur onze eigen verhalen beïnvloed, en daardoor onze verbeelding? En op dezelfde manier, hoe hebben deze de natuurlijke landschappen beïnvloed?

Gelet op het huidige dode punt waarin onze verbeelding “vastzit” tegen de achtergrond van ee verouderd romantisme, op onze relatie met de wildernis en de sacralisering ervan, probeer ik nieuwe verhalen te vertellen die niet lineair zijn en waarvan het eind alleen maar het begin van iets nieuws betekent. Zo kan de toeschouwer de blootgestelde beelden op zijn eigen volgorde zetten.

Elsa Stubbé

Info

Waar Contretype
Fontainashof 4 A
1060 Sint-Gillis

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 12 september 2018 tot 4 november 2018
Organisatie Contretype
Contact contretype@skynet.be
Links
Bruzz

De beste uittips voor Brussel vind je bij BRUZZ. Ga naar BRUZZ.be, luister via 98.8, kijk naar BRUZZ op TV of neem het gratis uitmagazine mee.