U bent hier:

Elias Cafmeyer

De jonge kunstenaar Elias Cafmeyer (Roeselare °1990) laat zich voor zijn creaties inspireren op de openbare ruimte, op de manier hoe wij ons daarin bewegen, hoe we mobiel zijn. Hij tekent plannen en bouwt maquettes, sculpturen en installaties. Hij vertrekt meestal vanuit zijn vormelijke interesse in stedenbouw.
Door het schrijnende of absurde van een publieke ruimte uit te vergroten, door bekende objecten uit hun context te halen, creëert hij een bepaalde vervreemding. Zijn werk is nooit functioneel maar zit in het schemergebied tussen kunst en realiteit. Zo installeerde hij in de tentoonstellingsruimte Extra City in Brussel een ondergrondse parkeergarage ‘Unipark’, op de derde verdieping, inclusief een echte auto. In een Antwerpse galerie bouwde hij een metrostation en in een leegstaande school een fragment van een viaduct. In het absurdisme zit een duidelijk Belgische tintje, wat zijn werk in verwantschap brengt met dat van onder andere Guillaume Bijl, René Magritte en Luc Deleu.
Cafmeyer’s installaties verbazen ons door de onmiddellijke associatie met de werkelijkheid. Hij leidt de kijker om de tuin en legt met een kwinkslag de werkelijke boodschap bloot. Zo roept zijn werk vragen op over mobiliteit en tot hoe ver de mens hierin kan gaan.
In Ter Posterie bouwt Elias Cafmeyer een stuk snelwegtunnel na, als vraagstelling naar wat met het autoverkeer in het centrum van steden. Daarnaast presenteert hij enkele tekeningen, sculpturen en maquettes.


Naar aanleiding van zijn solotentoonstelling in Ter Posterie in Roeselare werd hij ook gevraagd om een groepstentoonstelling te organiseren in teken van Autoloze Zondag. Meer info over deze groepstentoonstelling vind je hier.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Ter Posterie
Ooststraat 35
8800 Roeselare

Hoe geraak ik hier?

Wanneer

tot

Open op:

  • Woensdag - zaterdag van 14:00 tot 18:00
  • Zondag van 14:00 tot 20:00
Prijs
Basistarief: 0,00 €
gratis
Reservaties
  • Bel naar 051/26.57.00
Contact info@despil.be
Trefwoorden Bevestigd2020